УкраїнаПластикові пакети коштуватимуть не менше, як 2 гривні, –...

Пластикові пакети коштуватимуть не менше, як 2 гривні, – Кабмін

-

- Advertisment -

Кабінет міністрів таки затвердив постанову, що встановлює мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Про це інформує Урядовий портал.

Таке рішення набуде чинності з 1 лютого 2022 року. Зміни мають на меті обмежити обіг пластикових пакетів для покращення екологічної ситуації в країні.

Нагадаємо, обмеження щодо обігу пластикових пакетів у закладах громадського харчування, роздрібної торгівлі й обслуговування почали діяти ще 10 грудня. Ціни на поліетиленові нерозкладні торбинки уряд встановив іще в листопаді, однак підписали постанову тільки 20 грудня.

Вартість пластикових пакетів становитиме від 2 до 3 гривень, як і планувалося. Ідеться про нерозкладні торбинки зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів.

пластикові пакети

Зміни діють у межах Закону «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», що забороняє безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування.

Як повідомляє Урядовий портал, вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети для пакування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка. Однак і це тимчасово – до 1 січня 2023 року.

Із 10 березня 2022 року заборонене розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Читайте також, чи готові черкащани відмовитися від пластикових пакетів?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x