НовиниЧеркащинаУ Черкасах просять перейменувати краєзнавчий музей

У Черкасах просять перейменувати краєзнавчий музей

-

- Advertisment -

У Черкасах просять перейменувати Обласний краєзнавчий музей. Пропонується назвати його на честь Павла Наконечного. Відповідну петицію на сайті Черкаської міської ради зареєструвала Ельміра Арутюнян.

Павло Наконечний (Добротворський) загинув на Миколаївщині. Йому було всього 25 років.

«Прошу Вас підтримати ініціативу вшанування пам’яті Героя Черкаського краю, що загинув в молодому віці обороняючи нашу державу, а саме Павла Наконечного. Павло був юним цвітом нації, він займався освітньо-просвітницькою діяльністю та підтримував існування історично-культурної спадщини України. Багато молоді, особливо з столичного регіону України, дізнавались про велич Черкаської області, зокрема Холодного Яру та його Героїв – саме завдяки Павлу. Він був вчителем історії для підлітків та лектором з історії для дорослих», – йдеться в петиції.

Останні роки свого життя Павло присвятив власному проєкту з виховання молоді – «Поклик Яру». Він вчив дітей основним засадам “людини правильних вчинків” та згуртовував характер юних козаків і козачок. Основна мета, яку декларує його проєкт «Поклик Яру» — виховання молоді на засадах побратимства, дисципліни та патріотизму.

Тому, перейменування ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ на честь Павла, буде прямою реалізацію однієї з основних засад культурної та соціальної політики України, вважає автор петиції.

Щоб петицію розглядали депутати, вона протягом 30 днів має набрати 500 голосів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x