Третій випадок ботулізму виявили в області за поточний рік. Цього разу у 31-річного мешканця села Чепаєвка Золотоніського району, передає пресслужба ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».
Чоловік поїв в’яленої річкової риби (тарань з ікрою) домашнього приготування, після чого впродовж наступних кількох днів почали проявлятися симптоми отруєння: розлади розу, порушення діяльності ЦНС, нудота, блювота, послаблення випорожнень та м’язова слабкість.
Після госпіталізації до Черкаскьої інфекційної лікарні, хворому, який перебував у легкому стані, ввели протиботулінічний гептавалентний антитоксин – і стан його покращився. Наразі хворий виписаний з лікувального закладу для подальшого амбулаторного лікування.
Лікарі звертають увагу на необхідність дотримання головних вимог технології при приготуванні консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних та рибних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання.
Сайт vikka.ua розвопідав, через домашню ковбасу черкащанка впала в кому.