НовиниЧеркасиCOVID-19: в черкаських лікарнях близько 50 хворих на коронавірус

COVID-19: в черкаських лікарнях близько 50 хворих на коронавірус

-

- Advertisment -

Нині в Черкасах на стаціонарному лікуванні перебуває близько 50 пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Черкаської міської ради.

«Ситуація із коронавірусною хворобою нині контрольована, складних випадків – менше. Проте маємо не забувати про вакцинацію, котра дозволить запобігти важкому перебігу захворювання, а також про підтримку імунітету, правильне харчування та дотримання здорового способу життя», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський.

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство охорони здоров’я оновило схеми вакцинації та дозволило другу бустерну дозу для всіх охочих.

Тепер бустер можна зробити через 5 місяців після завершення базового курсу. Друга доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої. Крім того, тепер можна вакцинувати від COVID-19 дітей віком 5-11 років. При цьому обов’язковою є інформована згода батьків або опікунів.

За словами Всеволода Кульчиковського, в Черкасах пункти вакцинації діють у кожному центрі первинної медико-санітарної допомоги. Наразі вони повністю забезпечені вакцинами CoronoVac та Janssen.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x