НовиниЧеркасиЧеркаські студенти відвідали завод «Біофарма» в Білій Церкві (Фото)*

Черкаські студенти відвідали завод «Біофарма» в Білій Церкві (Фото)*

-

- Advertisment -

Студенти та викладачі ЧДТУ і ЧНУ імені Богдана Хмельницького відвідали завод «Біофарма» в Білій Церкві. Супроводжували їх і працівники центру служби крові «Biopharma Plasma Черкаси». Учасникам екскурсії розповіли про історію заснування компанії, показали надсучасне обладнання, на якому виготовляють ліки для десятків тисяч людей, а також поділилися всіма тонкощами створення препаратів із донорської плазми.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Зараз основний завод «Біофарми» розташований у Білій Церкві. Кілька років тому його перенесли сюди зі столиці. Саме у це місце привозять донорську плазму із Черкас, Сум, Дніпра, Києва, Харкова, Конотопа та Шостки.

Сам завод займає не велику територію, наразі компанія змушена орендувати приміщення для офісу та лабораторії, окремо діє саме виробництво. Однак вже наступного року збираються ввести в експлуатацію новий чотириповерховий корпус. Там розмістять і лабораторію, в якій перевірятимуть вхідну сировину та вже готові препарати, і колцентр, й інші відділи.

Загалом, виробничий портфель «Біофарми» має не велику кількість препаратів. Це традиційні ліки: краплі для очей, рекомбінантні препарати, пробіотики, та ліки із плазми: імуноглобуліни меншої та більшої концентрації, альбуміни – 10 та 20% та фактор згортання 8 – для людей, які мають погане згортання крові.

Зараз компанія робить основний акцент саме на виготовлення препаратів із плазми донорської крові. Адже ці ліки кожного дня полегшують та рятують життя людям. Для відповідної роботи на виробництві зібрали найкраще обладнання, аналогів якому немає на жодному підприємстві не лише в Україні. Найближчий конкурент за якістю знаходиться в Берліні.

«У підземному поверсі в нас відбувається технічне виробництво – водопідготовка та інші підготовчі процеси. На першому –проходить безпосередньо виробництво сировини для ліків із плазми. Усі процеси відбуваються абсолютно в стерильних умовах, щоб потрапити в більшість приміщень, працівники перевдягаються три рази. Для спостереження за процесом та технологіями – збудували скляну стіну та коридор», – зазначає керівник відділу комунікацій «Biopharma Plasma» Олексій Денисенко.

Коли на завод приходить донорська плазма, яка вже пройшла карантин, її додатково перевіряють на ВІЛ, вірусні гепатити А, В, С і парвовірус В19. Після розморозки вже чиста плазма потрапляє до реактору, де з неї отримають перший осад. Його використовують для ліків людям із поганим згортанням крові.

Згодом ця ж плазма пройде ще через чотири таких реактори, в кожному з яких фахівці збирають різний осад – для імуноглобуліну та альбуміну, частину залишків утилізують. Опісля ряду таких хімічних маніпуляцій і збирається така необхідна для життя багатьох людей сировина. Виготовивши ліки, їх відправляють на розфасовку та пакування, а згодом ці препарати відправляються до медзакладів по всій Україні та за кордон.

Довідка:

Перший завод «Біофарма» почав свою роботу ще у 1896 році. Тоді це була невелика лабораторія у Києві при Інституті Святого Володимира. Тоді там виготовляли сироватки від інфекційних хвороб: дифтерії, холери та інших. Лікарі, які хотіли працювати в цій лабораторії, спершу пройшли навчання та підвищення кваліфікації в Берліні та Парижі, де медицина розвивалася значно швидше.

За весь період існування ця компанія змінила багато назв. Адже у кожен проміжок часу перед нею ставили різні завдання. Виробництво ж препаратів із донорської плазми почалося ще у 70-х роках. Тоді це був єдиний завод в Радянському Союзі, який займався виробництвом таких ліків в індустріальному масштабі.

У той час діяли і локальні виробництва. Розміщувалися вони в маленьких аптеках та при лікарнях. Більшість із них не модернізувалися і працювали за стандартами минулих століть, коли плазму не перевіряли на ВІЛ, гепатити й інші віруси. Лише із 2014 року такі лабораторії почали масово закривати через їх непридатність і основним виробником плазмопрепаратів лишилася «Біофарма».

Ще однією важливою точною для розвитку компанії стало підписання асоціації України з ЄС. Згідно з її положеннями якість лікарських засобів та виробництво препаратів із плазми мають відповідати європейським стандартам. Саме цих норм і дотримуються у компанії «Біофарма».

Як повідомляв сайт vikka.ua, студентам черкаського вишу розповіли про переваги донації плазми.

Інформація розміщена на правах реклами*

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x