НовиниЧеркасиВрятуй життя та оздоровись: студентам черкаського вишу розповіли про...

Врятуй життя та оздоровись: студентам черкаського вишу розповіли про переваги донації плазми (Фото)*

-

- Advertisment -

Врятувати не одне життя та оздоровити власний організм. Саме під таким девізом вчора, 6 вересня, пройшла зустріч студентів Черкаського державного технологічного університету із представниками «Biopharma Plasma Черкаси».

Майбутні будівельники, хіміки, екологи, геодезисти, студенти інших спеціальностей і різних курсів дізналися про усі переваги та можливі труднощі під час донації плазми та про її необхідність хворим, повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Загалом, співпраця «Biopharma Plasma Черкаси» та ЧДТУ триває вже не один рік, а популяризують у виші культуру здачі плазми та крові не лише серед студентів, а й викладачів. Багато з них вже отримали звання почесних донорів, які регулярно долучаються до волонтерства. За попередніми підрахунками, кожен десятий студент ЧДТУ вже долучився до здачі крові та плазми.

Сьогодні на зустріч до потенційних донорів завітали директор «Biopharma Plasma Черкаси» Олександ Безуглий та керівник відділу комунікацій «Biopharma Plasma» Олексій Денисенко.

Зазначимо, що компаній «Biopharma» займається безпосередньо виробництвом препаратів із плазми. Це надзвичайно важливі ліки, без яких не можуть жити десятки людей в Україні та за її межами.

«Плазму використовують для лікування різних хвороб. Зокрема, вона активно використовується для порятунку тяжкохворих на коронавірус. Фактично медики беруть плазму від людей, які вже перехворіли ковідом та містять антитіла і передають їх тяжкохворим», – зазначає Олексій Денисенко.

Хто потребує плазмоліків?

Ліки із плазми виготовляють для великого спектру хворих. Зокрема це онкохворі люди, громадяни, які хворіють на гомофілію (погане згортання крові), потерпілі в різних ДТП, жінки під час тяжких пологів та передчасно народжені немовлята.

«Фактично недоношені дітки – це основна категорія, яка потребує таких ліків. Оскільки в плазмі містяться імунні клітини здорових людей. Взагалі, імунітет передчасно народженої дитини дуже слабкий. Оскільки він формується в останній тиждень вагітності. Тобто, якщо жінка народила дитину хоч на декілька тижнів раніше, то висока вірогідність того, що в малюка можуть виникнути якісь патології. Тому, необхідно його на самому початку пролікувати препаратами, які містять плазму», – зауважив Олексій Денисенко.

Незважаючи на те, що популяризація донорства в Україні за останній рік значно зросла, потреба в плазмі і досі є нагальною. Оскільки ліків на основі плазми потребує багато громадян. Тому організація регулярно звертається до всіх українців з проханням про допомогу та закликає усіх ставати донорами саме плазми.

Яка користь від здачі плазми для донорів?

Донорство плазми є корисним для всіх, хто не має серйозних протипоказань. Це однозначно безпечна процедура, оскільки в закладі використовують виключно стерильні та одноразові системи. Під час реєстрації донор проходить низку безкоштовних аналізів, які б коштували йому у звичайній лабораторії до двох тисяч гривень. Результати лабораторних досліджень можна отримати «на руки» та використовувати під час консультації в свого сімейного лікаря та для профогляду.

«Перед здачею крові чи плазми ви проходите у нашого лікаря огляд і отримуєте професійне заключення про те, чи можете сьогодні стати донором. Якщо є хоч найменший ризик для вашого здоров’я, то до процедури вас не допустять», – підкреслив Олексій Денисенко.

Окрім повного обстеження донор отримує і повне оздоровлення та омолодження власного організму. Оскільки в нашій плазмі накопичуються усі шлаки та токсини, які мають виводитися. Після донації плазми самопочуття та робота всього організму в людини врегульовується.

Окрім того, здача плазми є косметичною процедурою. Якщо у пацієнта проблеми зі шкірою, алергії, то лікар у дорогій клініці може призначити плазмоферез. Ця процедура коштуватиме близько півтори тисячі за один раз. Під час донорства її отримують абсолютно безкоштовно.

«Є дуже багато відомих людей, які після великої вечірки в суботу приходять в понеділок до нас, щоб почистити кров. Якщо ви хочете очистити організм від зашлакованості, то можете просто здати плазму. Також до нас часто приходять жінки у віці близько 50 років, які хочуть мати чисту шкіру, активний організм і цього ефекту досягають саме через донацію плазми», – зауважив Олексій Денисенко.

Фінансова вигода для донорів

Окрім цілої низки аналізів, які донор отримує абсолютно безкоштовно, він ще й може підзаробити. Зокрема, винагорода за найменшу порцію плазми, а це 650 мл, донор людина отримує 400 гривень. Окрім цього діє реєстр постійних донорів, які мають можливість здавати більшу кількість плазми та, відповідно, отримати більшу фінансову вигоду.

Що потрібно для того, щоб стати донором?

Для того, щоб здати кров чи плазму, необхідно звернутися до закладу «Biopharma Plasma Черкаси», що знаходиться на вулиці Гоголя, 242.

Окрім цього, потрібно бути громадянином України, або мати посвідку на проживання в Україні. Необхідно мати бажання допомогти комусь, бути старшим за 18 років та мати вагу тіла понад 50 кілограмів.

Також важлива відсутність протипоказань. «Ви маєте почувати себе здоровою людиною, в усьому іншому розбереться лікар, до якого ви прийдете після здачі всіх аналізів».

За день до здачі плазми не можна вживати алкоголь, смажену та масну їжу, за годину до здачі плазми не можна курити.

За словами заступника голови студради ЧДТУ Ігоря Осадченка, студенти різних курсів беруть активну участь у донорстві. На початку літа до «Biopharma Plasma Черкаси» звернулися семеро студентів. До листопада збираються направити ще 20.

«Наш колишній голова студради Сергій Шмиголь є активним донором та президентом Асоціації молодих донорів України у Черкаській області. Він активно займається розвитком донорства і є зараз нашим партнером, як депутат міської ради. У майбутньому ми хочемо, щоб для студентів, які є донорами, з міського бюджету виділили добавку до стипендії», – зауважив Ігор Осадченко.

Про донацію студентів повідомляють на сторінках соцмереж вишу. Їх заохочують ідеєю порятунку життя та приємним відпочинком в кафе після процедури. Окрім цього, донація – це чудова нагода для студентів підзаробити.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в день народження черкащанці пересадили донорську нирку.

Інформація подана на правах реклами*

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x