БлогиРиболовля в унітазі

Риболовля в унітазі

-

- Advertisment -

Створювати дошки візуалізації бажань, налаштовувати себе на позитивне мислення, матеріалізувати власну енергію у правильне русло… Мало знайдеться таких, хто не чув про такі методи досягнення мети чи бажання, чи не так?

Вирізати із журналу малюнок омріяного острову, приклеїти його до карти бажань – і вуаля – побувати у цьому місці. Загадати собі в кілька разів вищу зарплату, написати це у список бажань – і згодом почати отримувати такий дохід. Мої подруги розказують дива здійснення бажань одна за одною.

Але є й інший бік медалі. Популярна література пропонує позитивну психологію, як помічника по життю, обіцяючи максималізацію доходів, здоров’я, щастя. Людина, що захопилася методиками змінювати свою реальність силою думки, часто не розуміє, що нікуди від самої реальності не дівається, просто відгороджує від себе негативні події, зациклюючись на позитивних, навіть якщо таких немає. Людина просто втрачає контакт із реальністю. Вона наскільки переконує себе в тому, що в неї все добре, що бажання її здійснюються, що навколо панує тільки щастя, – що в неї відбувається порушення психіки і до старості це виливається у досить серйозні психічні захворювання.

У мене є не одна знайома, яка фантазує, намагаючись так матеріалізувати думки, що сама починає в це вірити. Таким чином, вони вже давно живуть у вигаданому світі, навіть не підозрюючи, що всі навколо розуміють, що все не так. Знаєте скільки людей, хворих на рак, щиро хочуть вилікуватись і просять про це Всесвіт, Бога і всіх-всіх-всіх? Однак див не трапляється. Знаєте, що у цьому найбільш страшне? Система позитивної психології залишається недоторканою, попри нездійснення мрій і бажань. Мовляв, ти неправильно посилав думки в космос. Відірвись від реальності ще, сприйми невдачу як перемогу і рухайся далі. Люди замикаються у внутрішньому світі, де «все добре»: нема за що жити – зате всі живі-здорові; не всі живі-здорові, зате нема війни…

Ви питали у тренерів із позитивної психології, чого вони досягли в житті? Вони з захватом казатимуть, що всього. Хоча насправді більшість із них нещасливі і не мають навіть того, що, як їм здається, у них є. Немає жодного лікаря, який би сказав, що Луїза Хей справді була хвора на рак і зцілилася від нього силою думки. Втім, її слухають і за нею слідують мільйони людей.

Я знаю одне: під лежачий камінь вода не тече. Для здійснення мрій повинні бути передумови. Чи ви справді думаєте, що якщо всі українці загадають стати президентом України, то всі ним стануть? І навіть якщо щось здійснюється із карти бажань, то тільки із докладеними зусиллями. «Мрії – це прекрасно, – пишуть у соцмережах, – але тільки якщо ви щось робите заради них. Мріяти на дивані – все одно, що рибалити в унітазі».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юлія Фомічова
Юлія Фомічова
журналіст
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x