додому Новини Черкащина У Черкасах юнак потрапив у лікарню з ботулізмом

У Черкасах юнак потрапив у лікарню з ботулізмом

0

В Черкаській області зареєстровано другий із початку року випадок захворювання на ботулізм. Занедужав 16-річний житель міста Черкаси. Повідомляє Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Підліток їв консервований печінковий паштет домашнього приготування, який, вочевидь, був виготовлений із порушенням правил гігієни та технологічних процесів приготування, що й стало причиною захворювання. Металева кришка на банці була здута. Фахівці зауважують, що характерною особливістю є те, що зовнішній вигляд, смак та запах їжі при цьому не змінюється і продукт здається якісним на вигляд.

Симптоми отруєння з’явилися невдовзі після вживання продукту. У хлопчика виникла нудота, блювота, потім приєдналась м’язова слабкість (ноги ватяні, відчуття «клубка» у горлі), запаморочення, двоїння в очах. Нині він лікується у відділенні інтенсивної терапії Черкаської міської інфекційної лікарні.

Фахівці наголошують на необхідності дотримання головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів із риби та м’яса. Проводьте термічну обробку домашніх консервів перед вживанням, а в разі необхідності своєчасно звертайтеся за медичною допомогою.

Читайте також:

У Звенигородському районі на пожежі загинула дитина

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version