додому Новини Черкаси «2:40. Паралелі»: у Черкасах розповідали про історію міста Маріуполь

«2:40. Паралелі»: у Черкасах розповідали про історію міста Маріуполь

0
екскурсія паралелі маріуполь черкаси

Паралелі між українськими містами. У Черкасах відбулася екскурсія в межах проєкту «2:40. Паралелі». Слухачам розповідали про історію міст Маріуполь і Черкаси. Повідомляє власкор ВІККА.

екскурсія паралелі маріуполь черкаси

Назва проекту є символічною. Цифри відповідають 240-ій річниці заснування міста Маріуполь, яку відзначали у 2018 році. Прогулянки-екскурсії проходять у декількох містах одночасно і починаються рівно о 2:40.

СОФІЯ ПЕТРОВА, КООРДИНАТОРКА ПРОЄКТУ:
«Будемо шукати паралелі між містом Черкаси та Маріуполем, аби Маріупольці відчували себе комфортніше в новому місті перебування і просто щоб було цікаво».

Окрім Черкас, екскурсію проводять у Чернівцях та місті Трір. Екскурсоводи шукали схожі локації, пам’ятки та місця, які нагадують Маріуполь. Мета заходу – розповісти про культуру й історію нині окупованого міста. Відвідують такі заходи як вимушені переселенці, так і місцеві.

ВОЛОДИМИР ПЕТРОВ, КЕРІВНИК ЦЕНТРУ «ЯМаріуполь»:
«І мені здається, що до цих екскурсій напевно було б добре залучати черкащан, аби вони також доєднувалися до історії України загалом. До ознайомлення з пам’ятками і історією Маріуполя. А може, щось нового дізнаються про свої рідні Черкаси».

Географію екскурсій планують розширювати. Організатори прагнуть розповісти про своє рідне місто і за кордоном.

YouTube video player

АННА БІЛИК, СЕРГІЙ КОСЕНКО, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version