НовиниЧеркащинаУкраїна – не живодерня: Черкаси долучились до Всеукраїнського маршу...

Україна – не живодерня: Черкаси долучились до Всеукраїнського маршу за тварин (ФОТО)

-

- Advertisment -

Ми – голос тварин. І тільки ми можемо захистити чотирилапих від жорстокості цього світу. Такий меседж доносили оточуючим учасники Всеукраїнського маршу за тварин, який 15 вересня вже втретє пройшов у різних містах країни. Знову долучились до акції й місцеві любителі тварин.. Разом із зоозахисниками пройшли ходою і кореспонденти vikka.ua.

У Черкасах за організацію Всеукраїнського маршу за тварин, ініційованого організацією UAnimals, спільно взялись зоозахисники й благодійники з Черкаського обласного благодійного фонду “Життя”, Черкаського міського товариства захисту тварин “Друг”, благодійного фонду “Сіріус”, БО “Доброкіт” та місцеві активісти. Цьогорічний марш у Черкасах зібрав кілька сотень тих, кому не байдужа доля братів наших менших і хто готовий відстоювати їхні права і на рівні держави. 15 вересня аналогічна акція пройшла навіть в Антарктиді, де українці також виступили за права чотирилапих.

Президентка Черкаського обласного благодійного фонду “Життя” Оксана Савіцька впевнена: світ – це ми, і саме від нас залежить його доброта і майбутнє наших дітей. Саме тому закликає усіх, хто не бажає жити у жорстокому світі, боротись з цією жорстокістю.

“Сьогодні, перед тим, як виходити з дому, я побачила пост у соцмережі в групі села Хацьки. У ньому йшлось про те, що люди побачили невідому їм тварину, яка не поводилась агресивно, ніяк їм не шкодила. Тиждень вони підстерігали її з вилами, зрештою вбили, спалили і виставили світлину у Фейсбуці. Питали, що ж це за тварина така. Тобто уявляєте, люди за чаєм дивились на це фото і обговорювали це! Не звернулись, наприклад, до голови села або до організації, яка опікується тваринами, – обурюється пані Оксана. – Вони кажуть, що повинні були діяти негайно, мовляв, заради блага своїх дітей. Але ж люди, на ваших таких вчинках ваші ж діти вчаться у вас жорстокості. Це цинізм! Саме для того, щоб таких випадків було менше, і проходить сьогоднішня акція”.


Містяни долучались до ходи цілими родинами і разом зі своїми домашніми улюбленцями. Черкаський актор та музикант Сергій Бобров прийшов із донькою Мар’яною. Каже, саме заради неї бере участь у Марші

“Коли в тебе є діти, ти повинен думати про те, якими вони виростуть: гуманними чи ні. А все починається з нашого відношення про тварин. І будь-яке суспільство можна назвати цивілізованим саме судячи з його ставлення до братів наших менших”, – впевнений чоловік.

Заради участі в акції до Черкас з’їжджались і з навколишніх міст. Активісти, представники громад, педагоги разом зі своїми учнями – така делегація зоозахисників прибула з Канева. За словами представника тамтешньої організації “Фонд розвитку “Шевченків край” Якова Прогнімака, цього разу канівчани виражають протест проти існування хутряних фабрик. Саме таку, норкову фабрику, збираються побудувати у селі Яблунів, який входить до Канівської ОТГ.

Усі, хто долучився до Маршу за тварин, мали змогу поставити свій підпис під колективним зверненням до Верховної ради і Президента України. Те містить 11 основних вимог, які мають допомогти українцям стати на стежку гуманності:

  • Заборонити використанняя тварин у цирках і дельфінаріях
  • Заборонити експлуатацію тварин для жебракування та фотопослуг
  • Заборонити створення і функціонування притравочних станцій та контактних зоопарків
  • Відмовитись від використання живих тварин для тестування косметики та парфумерії
  • Розвивати центри утримання та реабілітацію тварин, що постраждали від людини та її діяльності
  • Заборонити хутрові ферми та відмовитись від кривавого матеріалу
  • Сприяти припиненню діяльності живодерів-догхантерів
  • Заборонити евтаназію, як метод регулювання чисельності безпритульних тварин
  • Внести диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги
  • Чітко визначити права власності на тварину та позбавляти такого права у разі жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників
  • Створити зоополіцію та запровадити в Україні дієву систему контролю та покарання за жорстоке поводження з тваринами

Різко висловлювались учасники ходи і проти полювання у його сучасному вигляді.

“Вважаю, що полювання – це збочення. Колись люди полювали, щоб отримати їжу, хутро, облаштувати помешкання. Нині ж людина полює заради власного задоволення. Хіба можна отримувати задоволення вбивством? – зазначає учасник зоозахисної акції Євген. – В червні цього року Верховна Рада України минулого скликання зареєструвала законопроект про повну заборону будь-якого полювання. Але політичний цикл добув кінця, прийшла нова влада, і в її коридорах цей законопроект загубився. Тварини не можуть говорити, ми – їхній голос. Тому давайте говорити про ці проблеми, щоб влада нас почула”.

Окрім Маршу за тварин, акція включала ще кілька локації. Зокрема – виставку світлин, яка демонструє чарівну силу любові господарів, що перетворює змучених жорстокістю пухнастиків на справжніх красенів. А на Соборній площі юні учасники ходи малювали світ без жорстокості. Дітлахи розмальовували картини, створені спеціально для цієї події черкаськими художниками.

 

Ті ж, хто мріє про домашнього улюбленця, могли здійснити своє бажання просто під час акції. Зоозахисники представили трьох пухнастих красунь, кожну з яких одного разу вже зрадили господарі. Однак вони готові до зустрічі з новими – люблячими – людьми.

Як повідомляв сайт vikka.ua, школярі збудували на Черкащині будиночки для безпритульних тварин.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x