додому Новини Черкащина У Холодному Яру – найбільша в Україні популяція підсніжників (Відео)

У Холодному Яру – найбільша в Україні популяція підсніжників (Відео)

0
aleksa-lav.livejournal.com

На території ДП «Кам’янський лісгосп» зростає найбільша на рівнинній частині України популяція рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги України, – підсніжник складчастий. Масово ця квітка зустрічається в лісових масивах кв. 5,17,32, 33, 39, 15 Креселецького лісництва. Крім того, рослину можна зустріти і в Грушківському та Тимошівському лісництвах, але значно меншими ділянками.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

aleksa-lav.livejournal.com

На території урочища «Холодний Яр», з метою охорони підсніжників, лісівниками створено 5 ботанічних заказників загальною площею 19,5 га. Підсніжник складчастий вже поширився на понад 60 гектарів території Холодного Яру.

Активну роль у охороні підсніжників на території Холодного Яру здійснюють студенти та активісти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Щороку дві групи студентів ННІ природничих та аграрних наук здійснюють цілодобове чергування на місцях зростання підсніжника складчастого.

Лісівники Кам’янського лісгоспу закликають всіх відвідувачів бережно ставитися до природи, утриматися від знищення чи пошкодження рослин у сезон вегетації. Варто пам’ятати, що за погіршення, знищення, продаж чи купівлю підсніжників передбачено адміністративну відповідальність – штраф до 3655 грн.

YouTube video player

Як повідомляв сайт vikka.ua, до акції «Першоцвіт-2021» активно підтягуються правоохоронці та владці.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version