додому Новини Черкащина До акції “Першоцвіт-2021” активно підтягуються правоохоронці та владці

До акції “Першоцвіт-2021” активно підтягуються правоохоронці та владці

0

Двадцятий рік поспіль викладачі та студенти волонтери піклуються про збереження першої весняної квітки – підсніжника. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Спрягайло.

Викладач розповідає, в перші роки їхнього природоохоронного волонерства збереження червонокнижної квітки цікавила лише їх та кілька громадських організацій. “Для чиновників збереження якихось там «квіточок» було скоріше юнацьким дивацтвом і незрозумілою екзотикою, а необхідність збереження біорізноманіття – декларативним принципом.”

Проте останні кілька років, зауважує Олександр, до справи активно долучаються, правоохоронні органи, лісівники та екологи. Наразі вже перед ними стоїть задача не тільки охорони підсніжників, а й впорядкування рекреаційного навантаження, бо подивитись на весняне диво до Холодного яру приїздить все більше охочих.

“Запрошуємо всіх охочих помилуватись весняною красою, але тільки якщо Ви – відповідальна людина з розумінням того, що природа крихка і чутлива до наших дій!” – зазначив викладач.

Сайт vikka.ua писав, у Черкаському лісгоспі 100 гектарів лісових культур створять механізовано.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version