додому Новини Черкащина У лісі біля Черкас фотопастка піймала порушників, які викинули причіп сміття (Фото,...

У лісі біля Черкас фотопастка піймала порушників, які викинули причіп сміття (Фото, відео)

0
lis-ck.gov.ua

На Черкащині лісівники збільшують у масивах кількість фотопасток. Такі заходи вживають для фіксації лісопорушень.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Днями фотопастка у Дахнівському лісництві зафіксувала двох чоловіків, що привезли причіп сміття і викинули у ліс. Не зупинили порушників і десятки постерпів із закликами не перетворювати ліс на звалище. Зазвичай порушники не лише не беруть їх до уваги, а ще й знищують.

lis-ck.gov.ua

Ситуація із засміченням лісу хоч і змінюється на краще, але дуже повільно. Тому лісівники вирішили вдатися до більш дієвих методів боротьби із цією проблемою. Підприємство закупило понад 20 автономних пристроїв фото- та відеофіксаціі. Їх встановили на території лісових масивів.

«Результат довго не чекали. Вже знайшли «героїв», які після профілактичної бесіди із лісівниками виявили непереборне бажання забрати сміття з лісу і сплатити штраф у розмірі 425 грн. Ми будемо збільшувати кількість таких камер у держлісфонді для попередження засмічення, самовільних рубок, браконьєрства та лісових пожеж. У цих питаннях маємо повне порозуміння та співпрацю з Національною поліцією», – зазначив директор Черкаського держлісгоспу Андрій Пустовіт.

YouTube video player

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині екологи взялися за порятунок річки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version