додому Новини Черкащина Рівень води різко впав: на Черкащині екологи взялися за порятунок річки

Рівень води різко впав: на Черкащині екологи взялися за порятунок річки

0
centrreg.dei.gov.ua

До Державної екологічної інспекції Центрального округу надійшло повідомлення про те, що рівень води у річці Золотоношка в районі села Чехівка різко знизився. Екологи провели відповідний огляд.

Про це повідомляє пресслужба Держекоінспекції.

Так, під час обстеження фахівці встановили, що рівень води в річці Золотоношка значно знизився, також зафіксовано низький рівень води в каналах, які в неї впадають. Для встановлення концентрації показників складу та властивостей води екологи відібрали проби, проведено вимірювання розчиненого у воді кисню і температури.

centrreg.dei.gov.ua

За попередніми результати по відбору проб води на створі: річка Золотоношка, 1 км вище станції перекачки, в районі дачного кооперативу «Моноліт» встановлено: температура 21,4 °C, концентрація розчиненого у воді кисню становить 9,8 мгО2/дм3, азоту амонійного – 1,1 мг/дм3, нітрит-іонів – 0,08 мг/дм3, ХСК – 46,6 мгО2/дм3.

Держекоінспекція також направила лист до Черкаської ОДА, щоб негайно міжвідомчу комісію та погодити допустимі рівні в придамбових водоймах насосних станцій, які захищають від підтоплення землі та населені пункти Черкаської області в зоні впливу Кременчуцького водосховища. Також потрібно якнайшвидше вирішити питання наповнення річки Золотоношка та каналів, які в неї впадають, до нормального підпертого рівня води.

Окрім цього, щоб встановити причини падіння рівня води фахівці направили запити до Регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області та Черкаського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ, лист до Черкаського рибоохоронного патруля Управління державного агентства рибного господарства у Черкаській області з проханням провести обстеження щодо можливої загибелі водних біоресурсів та ікри.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині лісівники зробили зі старого «УАЗа» пожежний модуль.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version