НовиниЧеркасиУ Черкасах реалізовують програму підтримки для підлітків і їхніх...

У Черкасах реалізовують програму підтримки для підлітків і їхніх батьків

-

- Advertisment -

У черкаських школах батьки разом із дітьми-підлітками зможуть стати учасниками «Програми 15». Про це повідомили в департаменті освіти та гуманітарної політики міськради.

«Програма 15» – це адаптована до українських реалій відома в усьому світі програма, що передбачає групову роботу з 15-річними підлітками та їхніми батьками. Її мета – надати максимальну інформацію, щоб мінімізувати розповсюдження соціально-небезпечних явищ і захворювань (наркоманії, алкоголізму, ВІЛ-інфекції тощо). Адже підлітки є психологічно слабкими, тому легко піддаються всіляким «спокусам» і стають найбільш вразливою категорією.

Ця програма вже не один рік ефективно діє у Черкаській ЗОШ №8. Днями відбулось засідання практичних психологів і соціальних педагогів інших шкіл, яким фахівці презентували програму й надали практичні поради.

Програма складається з 16-ти зустрічей, а її особливістю є проведення окремих занять з підлітками та їхніми батьками. У таких групах обговорюють однакові теми, завдяки чому в подальшому батьки легко можуть спілкуватись з дітьми на «складні» та проблемні питання, адже вони мають спільну інформацію, яку разом простіше обговорити.

Фахівці зазначають, що ця програма – ефективна та перевірена досвідом її впровадження. Ризики завжди будуть, проте важливо, аби діти знали про позитивну альтернативу та можливість реалізувати себе через мистецтво, спорт, навчання та інші цікаві речі.

Долучитись до цієї програми запрошують усіх батьків разом із дітьми-підлітками. Участь безкоштовна. Щодо організаційних питань радять звертатися до шкільних практичних психологів або соціальних педагогів.

Читайте також: У черкаській гімназії презентували STEAM-лабораторію.

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x