НовиниЧеркасиУ черкаській гімназії презентували STEAM-лабораторію

У черкаській гімназії презентували STEAM-лабораторію

-

- Advertisment -

У черкаській гімназії №9 презентували інноваційну STEAM-лабораторію, де учні розроблятимуть проєкти та стартапи. Про це повідомили на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

STEAM-лабораторія призначена для проведення уроків з інформатики, технологій та занять різноманітних гуртків, підготовки до змагань за низкою напрямів. Під час занять буде охоплено науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics).

Гімназисти зможуть дізнаватися нове, продумувати власні технічні та творчі проєкти, розробляти стартапи, реалізовувати їх за допомогою різноманітних наборів, друкувати на 3D-принтері, тестувати розробки та багато іншого. І все це під час командної роботи. Такі навички допоможуть їм у дорослому житті та під час вибору професії.

STEAM-лабораторія має три кабінети: один – для вивчення теорії і два – для реалізації практичної частини.

У «кабінеті теорії» розміщені інтерактивна панель та ноутбуки.

У «кабінеті практики» учні зможуть реалізовувати власні проєкти за такими напрямами: робототехніка різних рівнів на основі наборів LEGO, Arduino, Roborobo, Rev Robotics, ракетомоделювання, 3D-моделювання, прототипіювання власних проєктів на різних платформах. Тут зможуть використовувати лазерний верстат з цифровим керуванням, 3D-сканер, 3D-окуляри, фрезер як демонстраційний приклад верстата для пояснення промислових роботів.

У лабораторії технологій гімназисти користуються конструкторами LEGO, різноманітними полями для підготовки до змагань з робототехніки за низкою напрямів, сучасними верстатами з оброблення деревини й металу.

Завдяки можливостям STEAM-лабораторії учні гімназії зможуть не просто отримати інформаційну чи технічну освіту, але й навчаться поєднувати креативність та технічні знання, реалізовувати власні проєкти на практиці.

Директорка гімназії Ірина Топчій розповіла, що опановувати STEAM-напрям в гімназії почали 2017 року – з перших наборів робототехніки і вдалої участі у змаганнях. Згодом школа долучилася до обласної програми «Інноваційні школи Черкащини». Потім кабінет праці трансформували в лабораторію технологій. Нині ж реалізували масштабний проєкт повноцінної STEAM-лабораторії.

Читайте також: Школярам і студентам рекомендують навчатися дистанційно найближчі два тижні.

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x