НовиниЧеркащинаУ 1,5 млн грн на рік вартує утримання старост...

У 1,5 млн грн на рік вартує утримання старост Золотоніської ТГ: названі суми

-

- Advertisment -

У понад 1,5 млн на рік обходиться бюджету Золотоніської громади утримання чотирьох старост.  Хто з них обходиться «дороще», а хто «дешевше», інформацію збирали журналісти vikka.ua.

Згідно з деклараціями старост, які вони задекларували в єдиному державному реєстрі декларацій, найбільша зарплата у:

Сергія Кожем’яка ,старости сіл Коробіка, Кедина Гора та Снігурівка. У цих селах проживає 1500 людей.  У 2023 році він задекларував річну зарплату в розмірі 389 056 грн, що в середньому на місяць складає 32 тис грн.

На другому місці староста села Благодатне, в якому проживає 3331 жителів  – Дмитро Шевченко. Він задекларував річну зарплату 389 039 та зарплату за місяць 32 419.

Надія Хомут, староста села Крупське, в якому проживають 644 мешканців. У своїй декларації вона  вказала зарплату   386 830 та середню місячну зарплату 32 235. У 2010 році вона була секретарем селищної ради цього села.

Звання  найдешевшої старости Золотоніської ОТГ отримує  Наталія Сергієнко, староста сіл Деньги та Хвильово-Сорочин. Вона задекларувала річну зарплату в розмірі 384 605 та що місячну зарплату 32 050.

В цьому топі ми не вказали старосту сіл Кропивна, Щербинівка та Маліївка , Олександра Кипича, оскільки той пішов служити до лав ЗСУ.

Нагадаємо, що старост сіл обирають депутати місцевої громади за поданням місцевих жителів. Утримання старост лягає на плечі місцевого бюджету.

Читайте також на сайті ВІККА

  • 5,9 млн грн на рік Чорнобаївській громаді вартує утримання старост. Переважно це заробітна плата всіх старост із 13 старостинських  округів.
  • На сьогодні в Іркліївській територіальній  громаді 16 старостинських округів. 15 старост отримували зарплатню. Журналісти сайту vikka.ua дослідили їх декларації за 2023 рік  і зясували, хто із них отримує найбільше, а хто найменше.
  • 2,8 млн грн з бюджету Драбівської громади у рік виділяється на утримання 11 старост. Хто з них отримує найбільше і найменше, досліджували журналісти сайт vikka.ua. Зазначимо, що Драбівські старости значно «дешевші», ніж, скажімо, із Іркліївської та Чорнобаївської громад.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x