НовиниЧеркасиСучасне квітуче місто: у Черкасах представили світлини Маріуполя до...

Сучасне квітуче місто: у Черкасах представили світлини Маріуполя до повномасштабного вторгнення (ВІДЕО) 

-

- Advertisment -

У Черкаському художньому музеї презентували виставку, присвячену довоєнному Маріуполю. Презентували 28 світлин, зроблених упродовж 10 років до повномасштабного вторгнення. Повідомляє власний кореспондент ВІККА

ОЛЬГА ЗОЛОТУХІНА-ШАМЛІ, ФОТОГРАФИНЯ 

В цих світлинах, ми як автори, я один із авторів, хотіли показати, яким прекрасним було наше місто, яким розвиненим, сучасним, квітучим. Як люди в ньому жили мирним життям, щоб всі пам’ятали не тільки, як про трагедію, а і про сучасне розвинене місто. 

Організували захід центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь». Ініціатори прагнули оновити в пам’яті мирне місто. Важливо показувати, що Маріуполь не лише місто війни, вважає керівник організації Володимир Петров. 

ВОЛОДИМИР ПЕТРОВ, КЕРІВНИК ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ «ЯМАРІУПОЛЬ» В ЧЕРКАСАХ 

Мені здається, що такі заходи вони дуже важливі для, як і для маріупольців, так і для мешканців приймаючої громади. Це здебільшого дасть змогу тут черкасцям ознайомитись, яким квітучим, яким українським справжнім було місто до початку широкомасштабного вторгнення.

Виставка зі світлинами довоєнного Маріуполя дає віру у його скоріше повернення та відбудову, розповідає директорка художнього музею.

ОЛЬГА ГЛАДУН, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ 

Дивлячись на ці роботи я мандрую, я згадую себе, наш щасливий стан, наскільки нам було добре. Сьогодні ситуація змінилась повністю, але ми отака мажорна виставка, вона засмучена, тому що Маріуполя сьогодні він знищений, але ви знаєте вона дає якусь надію на відродження.

До виставки також приєднався проєкт «маріуполь.мі.». Він реалізує дерев’яну мапу Маріуполя з позначками кьюар кодів. Кожне покликання – сайт, відео, фотоархів , які присвячені маріупольському спадку. Мапа відтворює урбаністичну структуру міста. Глядач має змогу ним мандрувати.

ЯРОСЛАВА ЯКОВЛЄВА, КУЛЬТУРНА МЕНЕДЖЕРКА, ДОСЛІДНИЦЯ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ УКРАЇНИ 

Оцифрувати всі реальні правдиві і цікаві інформаційні кейси, які вже були створені професійними і аматорськими командами, які оповідають справжні історії про місто Марії.

Враженнями про виставку ділиться відвідувачка та лікарка центру «ЯМаріуполь» Галина Біленька.

ГАЛИНА БІЛЕНЬКА, ЛІКАРКА ЦЕНТРУ «ЯМАРІУПОЛЬ» 

З одного боку це радість, за те шо, я бачу своє місто в натуральних розмірах і таким, яким воно було до війни. Це моє місто, бо я вийшла з нього, ну я пішла звідти 24.02.2022 і більше я його не бачила. 

І з іншого боку я ловлю себе на думці, шо це дуже сумно, бо я , враховуючи те, що я вже два роки в місті Черкаси, я потихеньку забуваю своє місто, і це печально, але дуже вдячна фотографам, шо відновили мої спогади. 

Валерія Кісільова, Геннадій Ємельянов, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x