НовиниЧеркащина"Соціальна напруга збільшуватиметься, бо влада відвернулась від людей", –...

"Соціальна напруга збільшуватиметься, бо влада відвернулась від людей", – Олександр Згіблов

-

- Advertisment -

Практично весь бізнес в місті завмер і з усіх сил намагається виконати замовлення, заплатити людям заробітну плату, наповнити бюджет міста і бюджет країни. Натомість міські владці отримують сотні тисяч премій і соціальної допомоги.

Про таке заявив "вільнодемократівець" Олександр Згіблов, реагуючи на негативні результати голосування колег за проєкт рішення про зниження граничних розмірів премій міського голови та чиновників мерії, повідомляє кореспондент vikka.ua

"Багато депутатів бачать у цьому проекті і політику, і зменшення винагороди чиновникам, які працюють дуже багато, але я хочу сказати інше. Ви бачите, зараз усе не працює, бізнес завмер. То з чого жити людям, які працюють на цих підприємствах, з чого підприємцям платити податки? Соціальна напруга буде ще збільшуватись. Бо трохи не справедливо, мабуть, коли керівники підрозділів отримують по 30-40-60 тисяч гривень, на якесь оздоровлення і покращення своїх соціально-побутових проблем 150-250 тисяч гривень. На сьогодні ці суми лякають і дивують людей і всіх стрижуть під одну гребінку. Люди думають, що всі такі", – зазначив Олександр Згіблов.

Депутат наголосив: якщо не поставитись з розумінням до ситуації, то в Черкаси може прийти коронавірус у тих масштабах, які нині є в Італії, де лише за минулу добу хвороба забрала 475 життів.

"Так само з розумінням до цього всього має ставитись міська влада. Я з великим здивуванням побачив жахливу ситуацію, яка склалась із міським транспортом. І тут питання до влади: чому не ведеться роз’яснювальна робота серед пенсіонерів, чому у влади коштів вистачає, щоб себе піарити в ЗМІ, а немає достатнього інформування населення?" – звернувся Згіблов до колег.

На відсутності необхідного інформування наголосив і ще один "вільнодемократівець" Тарас Коломієць:

"17 березня Верховна рада проголосувала деякі зміни і дали визначення форс-мажорним обставинам. Особливо це стосується діяльності підприємців. Дуже прошу через співпрацю з Торгово-промисловою палатою інформувати місцевий бізнес, щоб він міг пережити цей карантин без шалених збитків. Залучіть усі можливі органи. Бо коли люди соціально захищені, як чиновники наші, а коли підприємці, які мають сплачувати оренду, податки, зарплату – вже набагто легщшею Бо ніхто не питає, де вони візьмуть ці гроші".

Раніше сайт vikka.ua повідомляв: Олександр Згіблов запропонував зменшити премію меру і чиновникам і спрямувати вивільнені кошти на проти карантинні заходи. Однак так упропозицію не підтримали депутати.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x