НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат пропонує зменшити премії мера та чиновників міськради...

Черкаський депутат пропонує зменшити премії мера та чиновників міськради для допомоги медикам у боротьбі з коронавірусом

-

- Advertisment -

Внести зміни до попередніх рішень міської ради і встановити премію міському голові Черкас та його заступникам у розмірі 100% від посадового окладу. З такою пропозицією задля вивільненя додаткових коштів на медичну галузь під час за чергового сесійного засідання звернувся до колег Олександр Радуцький.

Ініціативу не підтримали міські обранці: 15 голосів "ЗА" і 21 голос з другої спроби, передає кореспондент vikka.ua.

Так, депутат запропонував встановити премії міського голови, його заступників та секретаря міськради, директорів департаментів та працівників виконавчих органів Черкаської міської ради у розмірі 100% від посадового окладу. Натомість рядовим чиновникам – головним спеціалістам департаментів – збільшити премію до 150%. Зазначимо, нині діє попереднє рішення, згідно з яким мер щомісячно преміюється 200% окладу.

Такі зміни, пояснює депутат, допоможуть вивільнити 25 мільйонів гривень. Кошти пропонує направити на медичну галузь міста в якості додаткових виплат медикам, які працюватимуть з зараженими на коронавірус та на додаткове лікувальне обладнання.  

"Це буде справедливо ще і тому, що скоро через карантин багато людей отримуватимуть заробітну плату. Поки міська влада отримуватиме величезні премії, – зазначив Радуцький. – Я не буду вас закликати до совісті. Те, як ви проголосуєте, залишиться з вами".

Натомість юрист мерії Олександр Мазур зазначив: таке рішення вважає незаконним, адже зменшення розмірів премій – це порушення умов праці.

"Я розумію, що ви зацікавлена особа, бо премії зніматимуться і з вас, тому ви говорите про його незаконність, бо вам треба вигадати причину. Я вважаю, що це законно, а як це виконати – шукайте шляхи, – зазначив у відповідь Радуцький.

З першої спроби проєкт підтримало всього 15 обранців.

Після коригування тексту проєкту і уточнення, що зниження розмір премій діятиме лише на період дії карантину, його повернули до розгляду. Однак голосів депутатів для прийняття рішення все одно не вистачило: 21 "ЗА" (поіменне голосування тут). 

Раніше сайт vikka.ua повідомляв: черкаський депутат готує позови до суду за брехню в свій бік.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x