НовиниЧеркащинаСкандал із знесенням 8-поверхового будинку в Умані: нові подробиці

Скандал із знесенням 8-поверхового будинку в Умані: нові подробиці

-

- Advertisment -

Зявилися нові подробиці щодо рішення суду про демонтаж 8-поверхового будинку в Умані. Ця будівля зведена в районі Могили цадика Нахмана. Суд вважає, що вона незаконна і має бути демонтована.

Як вдалося зясувати журналістам сайту vikka.ua, власником будівлі є громадянин Франції – Альберт Іфрах. Він також є засновником Благодійного фонду «Мішкане», що зареєстрований в Умані.

Історія із незаконним будівництвом тягнеться ще з 2016 року. Саме тоді громадян Франції отримав перші дозволи від влади Умані на будівництво житлового будинку готельного типу. Він мав дозвіл на зведення триповерхової будівлі. Відповідно почав зводити будівлю вже у 2019 році.

Наприкінці 2019 року головний інспектор  будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Черкаській області скасовує містобудівні умови та обмеження, бо «згідно детального плану територій передбачено будівництво п`ятиповерхового житлового будинку готельного типу, а не будівництво триповерхового житлового будинку». Після скасування містобудівних умов і обмежень скасовується і наказ про початок будівництва.

Проте забудовник продовжує зводити багатоповерхівку. На момент перевірки, яка відбулася у 2021 році, було зведено вже 8 поверхів. На власника наклали штраф в 25 тис. грн і вимагають знести новобуд.

Із 2021 року тривають судові процеси. Позивачем є управління містобудування Уманської міської ради.

За інформацією Об’єднаної єврейської общини України, ця будівля розташована на території єврейського цвинтаря.

З 17 об’єктів нерухомості в місті Умані, що були побудовані самочинно, тобто з порушенням чинного законодавства, шість об’єктів належать до зони меморіального комплексу могили раббі Нахмана з Брацлава, що є пам’яткою історії місцевого значення, підлеглою державній охороні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
3 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
S A D A M
S A D A M
1 рік тому

Прокуратура соучастник процесса?

Ігор
Ігор
1 рік тому

Кравчук передав хасидам в оренду сорок соток землі для створення меморіального комплексу. До речі, за цю землю хасиди й досі не сплатили жодної копійки і договір оренди не склали. Далі апетити хасидів зросли. І вони у незаконний спосіб вибили собі вже 100 гектарів міської землі як охоронна зона навколо не існуючої могили свого цадика. Саму ж могилу хасиди й досі шукають бігаючи з лопатами, відкопуючи кістяки після обвалів грунту в результаті дощів. Тепер кошмарять самі себе. То вони незаконно будуються, то вже бігають по продажним судам вибивати рішення про незаконну забудову. Краще б розібрались на яких підставах Шмигаль виділяє з українського бюджету гроші, під час війни, на добудову хасидам синагоги.

саша
саша
1 рік тому

Мав дозвіл від влади Умані тю заплатив харашо тай мав дозвіл а на закони напливать

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

3
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x