Online TV
НовиниЗдоров'яРазом з ікрою тараньки черкащанин отримав ботулізм

Разом з ікрою тараньки черкащанин отримав ботулізм

Третій випадок ботулізму виявили в області за поточний рік. Цього разу у 31-річного мешканця села Чепаєвка Золотоніського району, передає пресслужба ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Чоловік поїв в’яленої річкової риби (тарань з ікрою) домашнього приготування, після чого впродовж наступних кількох днів почали проявлятися симптоми отруєння: розлади розу, порушення діяльності ЦНС, нудота, блювота, послаблення випорожнень та м’язова слабкість.

Після госпіталізації до Черкаскьої інфекційної лікарні, хворому, який перебував у легкому стані, ввели протиботулінічний гептавалентний антитоксин – і стан його покращився. Наразі хворий виписаний з лікувального закладу для подальшого амбулаторного лікування.

Лікарі звертають увагу на необхідність дотримання головних вимог технології при приготуванні консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних та рибних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання.

Сайт vikka.ua розвопідав, через домашню ковбасу черкащанка впала в кому.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

На Черкащині викривають корупційні схеми в лісовій галузі

У Черкаській області триває робота з викриття та припинення протиправних схем у діяльності посадових осіб державного підприємства «Ліси України»....

Через дитячі пустощі з вогнем на Черкащині сталась пожежа

У селі Пляківка Михайлівської громади 16 вересня сталася пожежа через пустощі дітей з вогнем. Як повідомили у Головному управлінні...

Цікаве:

“Пакунок школяра”: як оформити і де витратити в Черкасах (ВІДЕО)

За програмою “Пакунок школяра” батьки першокласників уже почали отримувати...

ТОП-5 заправок для борщу, які зроблять його приголомшливо смачним

Борщ - одна з найулюбленіших страв української кухні, яку...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x