НовиниЧеркащинаПрокурори Черкас відсудили в екологічних активістів землю

Прокурори Черкас відсудили в екологічних активістів землю

-

- Advertisment -

Прокурори Черкаської обласної прокуратури через суд домоглися повернення до комунальної власності Свидівоцької громади семи ділянок, розданих під дачні будиночки на березі Дніпра. Мова йде про землю в районі Свидівоцько-будищанської захисної дамби. Загальна вартість повернутих громаді ділянок майже 3 млн грн.

У реєстрі судових рішень є дві ухвали Черкаського районного суду про повернення семи ділянок громаді Свидівка. Власне, дачні будиночки мали з’явитися на березі Дніпра, неподалік від самого села. Кожна з ділянок  – до 10 соток. За кадастровою картою, нині територія «розбита» на 34 ділянки. Прокурори домоглися повернути поки що сім ділянок, скасувавши рішення Свидівоцької сільської ради про передачу цих земель у власність громадянам. По решті ділянок – готуються позови до судів.

Правда, це ухвала першої інстанції, тому учасники цього кооперативу можуть подати апеляцію і касацію.

Хто стоїть за дорогою землею Свидівка?

Примітно, що земельні ділянки виділялися у 2015 році під індивідуальне будівництво дачних котеджів. Власниками омріяних ділянок ставали цілі родини: батьки, брати, діти.

Серед прізвищ фігурували родини Русіних, Баранцова, Миколенка.

У кого ж прокурори «відібрали» землю? За першим рішення Черкаського районного суду у власність громади Свидівка мають повернути ділянки громадян: Людмили Русіної, Вадима Баранцова та Олени Баранцової. З другим рішенням Черкаського районного суду повернення підлягають ділянки, що перебували у власності: Андрія Баранцова, Андрія Миколенка, Лариси Баранцової, Олександра Чайки.

Помічник нардепа і екологічний активіст

Найцікавішими у цьому «земельному розкладі» два прізвища: Руслан Русін та Вадим Баранцов.

Руслан Русін є помічником на громадських засадах народного депутата України, лідера партії «Батьківщина», Юлії Тимошенко. За даними видання «Українські новини», під час ув’язнення Тимошенко він передавав їй продукти харчування. Працював і працює у її охороні.

Руслан Русін є співзасновником громадської організації «Екологічна чиста країна». Керівником і співзасновником цієї ГО є Вадим Баранцов. Власне, сам Вадим у 2015 році балотувався до Черкаської міської ради від партії «Батьківщина».

Вадим Баранцов є керівником обслуговуючого кооперативу «Сьомий кілометр». Співзасновниками кооперативу є Марина і Руслан Русини. Цей кооператив якраз і мав обслуговувати земельні ділянки, про які йде мова.

За даними сайту «Кропива», учасники кооперативу перш, ніж отримати у власність земельні ділянки на березі Дніпра інвестували кошти в ремонт школи у Свидівку. У 2015 році вартість соціальної угоди із школою складала 1,5 млн. грн.

Як ділили берег Дніпра. Цікаво почитати матеріали сайт vikka.ua

Під Черкасами на Дніпрі продають частину «болота»

Під Черкасами продають шматок берега за 10 млн грн

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x