додому Новини Кримінал Один рік умовно. Засудили одного з організаторів рейдерства на Черкащині

Один рік умовно. Засудили одного з організаторів рейдерства на Черкащині

0

20-річний киянин разом із групою осіб вирішив шляхом рейдерства заволодіти сільськогосподарським підприємством на Золотоніщині. Групу осіб викрили. Одного із молодиків засудили. Він отримав 5 років, але з іспитовим терміном 1 рік, інформує прокуратура Черкаської області.

Як зясувало слідство, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів вказані особи намагалися заволоділи корпоративними правами підприємства, у тому числі частками його засновників.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та заборонив обіймати керівні посади в юридичних особах упродовж 3 років, на підставі статті 75 КК України чоловіка звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Стосовно інших фігурантів кримінального провадження досудове розслідування триває.

Мова йде про спробу рейдерського захоплення ТОВ «Красногірське», що в селі Антипівка, Золотоніського району.  17 березня «нові власники» трьома автомобілями прибули до офісу ТОВ «Красногірське». Невідомі люди проникли на територію і стали господарювати. Нові господарі наводили лад на підприємстві кілька днів, потім втрутилися правоохоронці та Черкаська ОВА. Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець заявив, що така ситуаціє є кричущою. Зрештою рейдерську атаку вдалося відбити, а фігуранти постали перед судом.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version