додому Новини Черкаси У Черкасах прокуратура захистила будинок із унікальними знаками на фасаді

У Черкасах прокуратура захистила будинок із унікальними знаками на фасаді

0

Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив позов Черкаської окружної прокуратури про захист чергового об’єкту культурної спадщини – «Житловий будинок кінця ХІХ ст.». Він розташований у центральній частині міста Черкаси, поблизу палацу культури «Дружба народів». Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

У суді прокурор довів, що зазначений будинок є пам’яткою архітектури,  і, незважаючи на перебування його в приватній власності, також потребує збереження для наступних поколінь.

Суд зобов’язав власника будинку упродовж місяця з дати набрання рішенням суду законної сили укласти з Управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації охоронний договір на зазначену пам’ятку архітектури. Ним передбачена необхідність збереження старовинної будівлі та підтримання її в належному стані.

Нагадаємо, що історичний будинок, якому вже понад 100 років, продавали . Придбати будівлю із земельною ділянкою можна було за 6,2 млн. грн. (220 тис. доларів). Оголошення розмістили на «ОЛХ» ще у січні 2022 року. Проте згодом оголошення зникло.

Історичний будинок, на якому ще збереглися унікальне оздоблення фасаду, розташований по вулиці Митницькій, 7. Поряд автовокзал, фонтан, а з тильного боку –  дитячий майданчик і «Дружба народів».

На фасаді будинку ще досі зберегли унікальні знаки: стріли, кола. А центральний вхід оздоблений колонами. Стріли означають блискавку, яка “вбиває” зло.

Будинок та земельна ділянка по вулиці Митницькій,7 належить Юлії Желізняк. Вона  є засновником ПП «Країна свят-торг», а також співзасновником ПП «Екосервіс-5».

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version