НовиниЧеркасиОчисні мають бути комунальними: черкасці влаштували мітинг під сесійною...

Очисні мають бути комунальними: черкасці влаштували мітинг під сесійною залою

-

- Advertisment -

Повернути очисні споруди у комунальну власність міста та провести їх повну модернізацію. Саме з такими вимогами черкасці прийшли до сесійної зали.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Містяни переконані, що це питання потрібно вирішувати на державному рівні. Проте спершу вирішили достукатися до місцевої влади. На їхню думку, повернення очисних споруд на баланс міста дасть можливість зробити більш вигідні тарифи і кошти йтимуть безпосередньо для покращення стану очисних, а не в кишеню приватника. Зазначимо, очисні споруди не мали жодного покращення та модернізації з моменту їх побудови – 1975 року. Коли ж, у 1993 році, їх передали «Азоту», той взяв зобов’язання у догляду та реконструкції об’єкту. На жаль, до цього часу обіцянку підприємство так і не виконало.

«Коли очисні споруди перейдуть у комунальну власність, ми зможемо контролювати їх, модернізувати. Зрозуміло, що власнику не цікава реконструкція. Він лише отримує кошти і не вкладає жодної копійки. Модернізація дасть можливість якісніше та продуктивніше проводити очистку, у результаті ми зможемо економити та знизити тарифи», – зазначає учасниця мітингу, технік КП «Черкасиводдоканал» Лариса Чирінько.

Нагадаємо, що зараз відбувається судовий процес за позовом «Азоту» до КП «Черкасиводоканал». Заявник виставляє комунальному підприємству штрафи, за перевищену концентрацію речовин. Проте відповідних обґрунтованих доказів цьому не надає, оскільки технічних можливостей для виміру цих показників у очисних немає. В такий спосіб КП буде загнано в боргову яму, відповідно, виплати за штрафи будуть розподілені між містянами.

«На очисні не пускають ні екологів, для експертиз, ні фахівців водоканалу, ні депутатів, щоб оглянути реальну ситуацію і стан споруд, взяти відповідні забори та зробити відповідні висновки. Ми розуміємо, що зі збільшенням використання людьми фосфатів, тяжкої хімії, потрібно проводити більш серйозну очистку стічних вод. А технічно зараз очисні споруди це зробити не здатні. Тому їх однозначно потрібно модернізувати. «Азот» не проводить ні модернізації, ні зміни процесу очистки. Тому ми всі вийшли сьогодні сюди – підкреслила Лариса Чирінько.

Після мітингу під будівлею громада міста пішла до сесійної зали. Проте депутати так і не перейшли до перегляду відповідного питання про повернення очисних споруд у комунальну власність. Його перенесли на наступні засідання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський «Азот» через суд вимагає від «Водоканалу» неправомірних виплат.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x