НовиниЧеркасиБез жодних мирових угод: черкаський «Азот» через суд вимагає...

Без жодних мирових угод: черкаський «Азот» через суд вимагає від «Водоканалу» неправомірних виплат

-

- Advertisment -

Накласти додаткові штрафи на КП «Черкасиводоканал» та укласти договір з оновленими умовами. З такими позовними вимогами проти підприємства звернулося до Господарського суду Черкаської області ПрАТ «Азот».  Наразі відбулося перше підготовче слухання.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

За словами одного з адвокатів КП «Черкасиводоканал» Віталія Кірси, «Азот» вже протягом багатьох років диктує свої правила під час укладання нових договорів на водовідведення, а саме в частині очищення стічних вод. Протягом усього часу комунальне підприємство йшло на поступки та продовжувало співпрацю. Однак, цього разу ПрАТ «Азот» вимагає укладення договору з додатковими пунктами, які «Водоканал» не в змозі виконати. Мова йде про накладення штрафів на КП за перевищений вміст шкідливих домішок у стічних водах.

«Наше підприємство не є відповідальним за ті стоки, які приймає від населення, фізичних та юридичних осіб. Ми не можемо нести відповідальність за перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин в таких стоках. Відповідно, ми не повинні за це сплачувати кошти. Своїми діями «Азот» хоче завести комунальне підприємство у фінансову прірву», – повідомив у коментарі журналістам Віталій Кірса.

Наразі адвокати «Черкасиводоканалу» готують ряд експертиз, якими хочуть довести, що «Азот» навмисне завищив допустимі показники забруднення стічних вод, щоб накласти на КП додаткові непідйомні штрафи. Оскільки у попередніх договорах, укладених між підприємствами, протягом багатьох років спостерігалося підвищення допустимих концентрацій стоків і ПрАТ «Азот» справлявся з їх очисткою.

«Приймаючи показники допустимих концентрацій на сьогодні, вони дотримуються усіх нормативів про спецводокористування, які їм встановлено. А це говорить про те, що «Азот» навмисне занижує ці показники для нашого підприємства. Тобто товариство перекладає на нас той обов’язок, який ми не можемо виконати», – підкреслив адвокат.

До прикладу, за непередання «Водоканалом» на один день показників аналітичного обліку, який «Азот» здійснює самостійно, КП має сплатити штраф у 21 тисячу гривень. В той час, коли тариф за відповідне порушення для самого «Азоту» становить 300 гривень. Це колосальна різниця у нарахуваннях.

Думки про навмисні наміри «Азоту» знищити «Черкасиводоканал» дотримується й інший адвокат від комунального підприємства Марина Василенко. Вона зазначає, що основним завданням «Азоту» є надання черкасцям послуг з очищення стічних вод. Однак підприємство за рахунок додаткових штрафів до «Водоканалу» вирішило збагатитися.

«Вони усвідомлюють, що наше підприємство не в змозі надавати послуги згідно таких показників. Таким чином товариство вирішило тримати під контролем усіх жителів міста. Оскільки складова тарифів на водовідведення не передбачає включення штрафів. КП змушене кожного разу звертатися до міськради, щоб компенсувати збитки з бюджету. А це кошти, які забираються із фінансування дитячих садочків, шкіл, ремонтів доріг та інших проектів. Фактично бюджет міста, який створюється із податків черкасців, просто йде «Азоту». У разі програшу справи «Водоканалом», мова йде про стягнення штрафів з бюджету міста в мільйони гривень щомісяця», – повідомила адвокатка.

На жаль, адвокат Костянтин Чижов, який представляє у суді інтереси «Азоту», відмовився прокоментувати журналістам ситуацію, яка склалася, та обгрунтувати причини і правову основу позову.

У зв’язку із тим, що захист КП «Черкасиводоканал» подав відзив на позовну заяву «Азоту» і позивач його не встиг вивчити, суд оголосив перерву в розгляді справи. Наступне засідання відбудеться 13 травня, о 10:00.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині браконьєри наловили вбрід карасів на майже 10 тисяч гривень.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x