НовиниЧеркаси«Не можна обмежуватися лише гуманітарною допомогою вимушеним переселенцям» –...

«Не можна обмежуватися лише гуманітарною допомогою вимушеним переселенцям» – Тарас Щербатюк  

-

- Advertisment -

Від початку повномасштабної війни до ГО «Черкаський правозахисний центр» почали звертатися багато вимушених переселенців. Тому організація зосередилася на допомозі новоприбулим до Черкаської області. Від початку лютого фахівці налагодили співпрацю із багатьма територіальними громадами і готові ділитися досвідом та знаннями як із волонтерами, так і з ВПО. Про це в ефірі програми «Актуальна розмова» на телеканалі ВІККА розповів Тарас Щербатюк, голова громадської організації «Черкаський правозахисний центр».

За словами Тараса Щербатюка, люди, які зверталися до центру по юридичну допомогу, запитували, де в Черкасах можна отримати базові набори продуктів та предметів гігієни.

«Ми зв’язалися із нашими міжнародними партнерами, і вони нам допомогли створити гуманітарний штаб у місті Черкаси. Тут ми постійно фасуємо гуманітарні набори і розповсюджуємо їх безпосередньо у територіальних громадах. Ми зв’язуємося з гуманітарними штабами, волонтерськими центрами, запитуємо, яка допомога їм потрібна» – розповідає Тарас Щербатюк.

Привозячи гуманітарну допомогу у райони, працівники центру заодно надають консультації тим, хто цього потребує.

Тарас Щербатюк зазначає, що відвідуючи районні центри та центри ОТГ, працівники центру зібрали багато досвіду роботи з надання допомоги ВПО. Спостерігаючи за роботою різних штабів, активісти помічали як вдалі зразки організації роботи, так і недоліки, які можна легко усунути. Таким чином їм вдалося розробити структуру ідеального гуманітарного хабу.

«Ми вирішили, що нам потрібно також проводити просвітницьку роботу у гуманітарних штабах, органах місцевої влади: яким чином варто будувати роботу з новоприбулими людьми. Не всі мають уявлення, як це робити, адже ніколи не стикалися з такою критичною ситуацією, коли люди масово переїжджають. Наприклад, у населений пункт, де живе 5 тисяч осіб, приїжджає ще тисяча людей» – пояснює керівник «Черкаського правозахисного центру».

На переконання Тараса Щербатюка, надання виключно гуманітарної допомоги переселенцям недостатньо. Люди потребують підтримки інформаційної, правової, психологічної. Особливо масштабним напрямом є робота з дітьми. Так, за домовленістю з Управлінням молоді та спорту разом із фахівцями правозахисного центру до громад виїжджають фахівці, які проводять спортивно-розважальні заходи для дітей і молоді.

Також «Черкаський правозахисний центр» вже підписав меморандуми про співпрацю зі Звенигородською, Золотоніською міськими радами та домовилися з багатьма іншими органами місцевого самоврядування про об’єднання зусиль.

Як партнер проекту «Черкащина гостинна», Черкаський правозахисний центр готовий допомагати вимушено переміщеним особам та людям, які організовують допомогу для них. Фахівці центру надають правову та інформаційну підтримку. Що стосується отримання гуманітарної допомоги на місцях, Тарас Щербатюк радить звертатися до місцевих церков та установ самоврядування щодо детальної інформації.

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ТРК «ВІККА» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x