НовиниНа Чорнобаївщині жителі чотирьох сіл повстали проти приїжджого магната...

На Чорнобаївщині жителі чотирьох сіл повстали проти приїжджого магната (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На Черкащині жителі чотирьох сіл повстали проти приїжджого магната. Два роки тому він узяв у них в оренду паї. Але платити за них не квапиться. Орендар уже заборгував кому тисячу, а кому дві. Селяни вже навіть ходили під його офіс, аби силою забрати свої гроші, йдеться в сюжеті "ВІККА-НОВИН".

Кілька років тому пенсіонерка Валентина Черненко віддала в оренду два гектари землі та майновий колгоспний пай. Російський бізнесмен обіцяв гарні умови. Жінка уклала з ним угоду. Але згодом зрозуміла – її ошукали. Бізнесмен, жаліється, систематично недоплачує їй земельну ренту.

– Було 13 тисяч, а віддали мені близько 4 тисяч. А те все забрали… У людей є і по 30, і по 40 тисяч. Є такі, яким узагалі нічого не дали, – бідкаєься власниця земельного паю Валентина Черненко.

Таких, як Валентина Миколаївна, майже чотири тисячі пайовиків. Більшості з них орендар уже заборгував не по одній тисячі гривень. Маєток магната аж ніяк не вписується в сільську місцевість. Церква, музей, приватний ставок. Тут підприємець відпочиває, коли приїздить із Росії. Екскурсію попід двометровим парканом нам влаштував місцевий активіст Сергій. Каже: нічого проти таких статків не має, аби тільки магнат до людей був справедливий.

– Тут є і власна ферма, і власні гаражі, і є все, а люди воюють буквально за тисячу-дві гривень, які їм не додали, – обурюється Сергія Кривошея.

По справедливість пайовики ідуть до офісу аграрної фірми орендаря. Налаштовані – радикально. Власника на місці немає. За борги виправдовується тутешній управлінець.

Від початку директор переконує людей: проблема надумана. Борги є, але вони не такі вже великі. Пайовики таке і слухати не хочуть – вимагають терміново з ними розрахуватися. Чоловік  каже: тільки після збору урожаю.

На цей раз селяни провели попереджувальний мітинг. Як до Великодня з ними не розрахуються, заблокують роботу підприємства.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x