НовиниНа Черкащині впіймали на хабарництві 31-річного сільського голову

На Черкащині впіймали на хабарництві 31-річного сільського голову

-

- Advertisment -

За результатами розслідування управління боротьби з організованою злочинністю було притягнуто до відповідальності посадовця-хабарника. За вимагання та отримання хабара сільський голова одного із районів області сплатив штраф у сумі 23 тис. 800 грн та був позбавлений права обіймати деякі посади.

До працівників УБОЗу надійшла оперативна інформація про те, що сільський голова одного з сіл області вимагає грошові від місцевого підприємця в обмін на підписання договору оренди.

Як встановили правоохоронці, 31-річний сільський голова як посадова особа органів місцевого самоврядування, використовуючи службове становище, вимагав від приватного підприємця 2 тис. доларів США. За хабар посадовець повинен був підписати договір оренди земельної ділянки, яка розміщена в адміністративних межах його сільської ради. Кошти підприємець мав передати через посередника.

Після проведення досудового розслідування кримінальне провадження було направлено для розгляду до суду. Вивчивши матеріали справи, суд визнав посадовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання – штраф у сумі 23 тис. 800 грн з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, терміном на 2 роки та конфіскацію чверті особистого майна.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x