НовиниЧеркащинаЧому зростуть ціни на шоколад: пояснила фахівчиня з економіки...

Чому зростуть ціни на шоколад: пояснила фахівчиня з економіки з Черкас

-

- Advertisment -

У світі, і в Україні зокрема, зростає ціна на шоколад і какаво-бобові культури. Тому найближчим часом ціни на шоколадну продукцію стрімко зростуть. Про це розповіла фахівчиня з економіки, доцент ЧДТУ, Оксана Руденко в ефірі програми «Актуальна розмова».

За її словами, нині в країнах Африки, які є основними експортерами какао, виникли труднощі і тому там вже третій рік поспіль падають врожаї.

«Це повязано з тим, що довгий час ця галузь експлуатувалася, дерева росли, збиралися врожаї, але ніхто не дбав про внесення добрив тощо. Тому врожаї значно впали», – зазначила Оксана Руденко.

На її переконання, на нас чекає суттєве здорожчання шоколаду.

Як пише Форбс, У березні світові ціни на какао-боби подолали рекордну позначку в $7000 за тонну, згідно з даними ICE Futures. З початку 2024-го вартість сировини для виробництва шоколаду зросла більш як на 65%.

Причина – четвертий рік поспіль неврожаї в Кот-д’Івуарі та Гані (60% світового виробництва бобів) через аномальні погодні умови – спочатку зливи, а згодом посуха, пише Reuters. Як наслідок – заводи з виробництва какао в цих країнах припинили або скоротили переробку. Це може призвести до стрибка цін на шоколад у світі. Як на цей виклик реагують українські кондитерські фабрики – у матеріалі Forbes Ukraine.

Читайте також на сайті ВІККА

  • Спеціалісти черкаського Рибоохороннгого патруля підрахували, скільки збитків від початку нерестової заборони нанесли браконьєри екосистемі Черкаської області. За період заборони (а це з 1 квітня) було зафіксовано 310 правопорушень, з яких 51 є грубим порушень правил лову. Про це представники рибоохоронного патруля повідомили під час ефіру програми «Актуальна розмова», що на телеканалі ВІККА.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

До Черкас привезли гуманітарний вантаж із Фінляндії (ВІДЕО)

Медичні засоби, їжа, меблі, медичне обладнання, засоби гігієни. Волонтерська організація «ЛАД» отримала черговий гуманітарний вантаж з Фінляндії. Інформують у...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x