додому Новини Черкащина На Черкащині відремонтовано 10 кілометрів автодороги "Київ-Одеса"

На Черкащині відремонтовано 10 кілометрів автодороги "Київ-Одеса"

0

У Черкаській області відремонтовано ділянку дороги М-05 км 143+028 – км 152+918 у Жашківському районі загальною протяжністю 10 км.

Про це повідомляє пресслужба САД у Черкаській області.

На кордоні Черкаської та Київської областей 24 червня відбулося урочисте відкриття відремонтованих ділянок міжнародної дороги.

За словами керівника Служби автодоріг області Юрія Журавльова, завершення ремонту цієї ділянки автодороги М-05 дозволить підвищити економічний та туристичний потенціал Черкаської області. Це перший крок у відновленні Європейського автомобільного маршруту Е95 та Європейського транспортного коридору № 9 у межах Черкаської області.

Підрядним підприємством було виконано комплекс робіт під час проведення поточного середнього ремонту ділянки км 143+028 – км 152+918 автодороги М-05 Київ-Одеса. Під час ремонту повністю відновлено проїзну частину (влаштовано три шари асфальтобетонного покриття), укріплено узбіччя, влаштовано з’їзди з автодороги, тротуари, бар’єрне огородження, бордюри, нанесено пластикову дорожню розмітку та встановлено нові дорожні знаки та сигнальні стовпчики. Також відновлено 7 перехресть і примикань, виконано ремонт транспортної розв’язки у різних рівнях, відремонтовано існуючі автобусні зупинки, 10 водопропускних споруд та два шляхопроводи.

У 2020 Службою автомобільних доріг у Черкаській області заплановано відновити покриття на 234 км автодоріг державного значення. Наразі проводиться поточний середній ремонт на іншій автодорозі міжнародного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на ділянці км 543+396-км 550+833. Буде відновлено покриття 7,4 км автодороги М-12 на обході міста Умань.

За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, у 2020 році збираються завершити розроблення проєктно-кошторисної документації на ремонт ділянки протяжністю 85 км у Черкаській області, а ремонтні роботи мають розпочатися вже у 2021 році.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Звенигородщині розпочали ремонт дороги.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version