НовиниЧеркащинаНа Черкащині успішне підприємство виставлять на приватизацію (ДОКУМЕНТ)

На Черкащині успішне підприємство виставлять на приватизацію (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Державне підприємство «Іркліївський риборозплідник» невдовзі може бути приватизований. Ще наприкінці червня до підприємства надійшов лист від Державного агентства рибного господарства з вимогою надати певний перелік документів. Цим листом інформувалося, що, мовляв, прийняте рішення про приватизацію.

Приватизацію підприємства підтвердив і голова Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець на своїй прес-конференції. Він зазначив, що профіль розплідника буде збережено, колектив також. Можливо, навіть створять додаткові робочі місця.

Останні три місяці підприємство лихоманило

Як уже розповідав сайт vikka.ua, останні кілька місяців підприємство лихоманило. Ще улютому одна із черкаських громадських організацій звернулася до Державного агентства рибного господарства з листом, мовляв, на «Іркліївському риборозпліднику» «відмиває бюджетні кошти певне злочинне угрупування». Це ніби стало підґрунтям для відсторонення директора Сергія Піддубного і проведення щодо нього службового розслідування.

А вже у травні на підприємство навідався новий т.в.о директора. Ним став – Олексій Заволокін, депутат Золотоніської міської ради від партії «Батьківщина».

Трудовий колектив риборозплідника, який є основним бюджетоутворюючим підприємством Іркліївської громади, виступив проти. Відбувалися довгі тижня протистояння. Захищати Заволокіна приїздила навіть голова Золотоніської військової адміністрації Ірина Тернова.

Захоплення підприємства новим керівництвом відбувалося, як у лихі 90-ті. Приватна охорона, яка невідомо ким була найнята, виламування дверей, барикади на вході, залякування колективу. До речі, Ірина Тернова тоді заявляла, що всі, хто з працівників виступає проти Заволокіна «отримають повістки у військкомат». Так і сталося.

За п’ять місяців тричі міняли керівників

На початку червня Олексія Заволокіна відсторонили, натомість Державне агентство рибного господарства призначило нового т.в.о. Ним став Анатолій Рябоконь.

Він понад 20 років працював на риборозпліднику. Був і інженером і заступником директора. Колектив у своїх зверненнях заявляв, що хотів би мати керівником людину, яка знатиме рибне господарство і якого підтримуватиме трудовий колектив.

Йому вдалося розблокувати роботу підприємства, сплатити податки і налагодити роботу.

Проте 24 липня на підприємство приїхав Олексій Заволокін, який заявив, що він є діючим керівником. Під пильним оком правоохоронців та кількох кремезних хлопців він зламав вхідні двері і проник до бухгалтерії риборозплідника. Трудовий колектив в чергове виступив із заявою і приготувався  до облоги.

Проте 26 липня Олексія Заволокіна остаточно звільнили, а новим керівником «Іркліївського риборозплідника» призначили Олександра Тіхонова. Він черкащанин. Голова ради АТО Черкащини. Ймовірно, саме йому доведеться займатися приватизацією підприємства.

Олександр Тіхонов. фото – Про все

Іркліївський риборозплідник – це одне з небагатьох підприємств, яке стабільно протягом останніх 30 років сплачує податки і дає робочі місця, вважають в Ірклієві. Загалом у риброзпліднику працює 72 люди. Переважно – це жителі Ірклієва та розташованого поряд Скородистика. Торік підприємство сплатило близько 8 млн грн. податків до бюджетів різних рівнів.

Читайте також

На Черкащині судитимуть мера міста: просив 800 доларів за дозвіл

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x