НовиниЧеркащинаНа Черкащині лихоманить одне із успішних підприємств

На Черкащині лихоманить одне із успішних підприємств

-

- Advertisment -

На ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб» останні кілька днів гаряче. Там постійно відбувають збори колективу, приїзди невідомих людей, зміна директора. Трудовий колектив виступив проти «заїжджих».

Що відбувається на підприємстві

«Іркліївський риборозплідник» – державне підприємство. Воно підпорядковане Державному управлінню рибного господарства.

Сьогодні на території «Іркліївського риброзплідника» прибула чергова делегація, в складі якої був присутній т.в.о директора Олексія Заволокіна. Попереднього директора Сергія Піддубного було відсторонено від виконання обов’язків державним підприємством рибного господарства, а згодом і звільнено.

Трудовий колектив не впустив нове керівництво на територію. Кілька годин тривали словесні перепалки біля прохідної підприємства. Наостанок працівники записали звернення до Міністерства агропромислового комплексу.

«Трудовий колектив висловлює недовіру Державному управлінню рибного господарства. «Іркліївський риборосплідник» за два місця військового стану не отримало жодної нормальної вказівки, як працювати у цей час, а натомість отримало заміну керівника», – йдеться у зверненні трудового колективу.

Працівники підприємства звернулися до Міністерства аграрної політики і продовольства, щоб провели службове розслідуванні і допомогли трудовому колективу зберегти «Іркліївський риборосплідник».

За минулий рік підприємство сплатило понад 7 млн. грн. податків. Воно є одним із успішних і бюджетоутворюючих в Іркліївській громаді Золотоніського району. Тут працює переважна більшість жителів Ірклієва та Скородистика.

Під час війни змінюють директора

Лихоманити підприємство почали ще до війни. Одна із черкаських громадських організацій звернулася до Державного агентства рибного господарства з листом, мовляв, на «Іркліївському риброзпліднику» відмивають бюджетні кошти певне злочинне угрупування. Це ніби стало підґрунтям для відсторонення директора Сергія Піддубного і проведення щодо нього службового розслідування.

Власне, сам Піддубний став директором після скандалу. У 2016 році Агенство рибного господарства намагалося поставити свого директора на успішне підприємство. Проти виступив трудовий колектив. Люди домоглися проведення відкритого і прозорого конкурсу. Його виграв Сергій Піддубний, який до цього працював майстром на риброзпліднику. У 2020 році контракт із ним було продовжено.

Проте попри війну в розпліднику замінили директора. Ним став Олексій Заволокін.

Хто такий Олексій Заволокін?

Олексій Заволокін є депутатом Золотоніської міської ради від партії «Батьківщина». Згідно бази YouControl, він є керівником ТОВ «Рибне господарство Черкаське». Серед засновників цього товариства фігурує Руслан Мельник. Він також є засновником і директор охоронної фірми «Сталь». Свого часу одним із засновником підприємства був нині покійний «авторитетний бізнесмен» Михайло Козлов.

Ми вже повідомляли, що Руслан Мельник мав відношення до підприємства, яке входило до «рибного пулу» Михайла Козлово. Після його смерті цей бізнес почали «віджимати».

Руслан Мельник є директором охоронної фірми «Сталь», єдиним засновником якої був Михайло Козлов.  Офіс охоронної фірми розміщувався там, де і офіс громадської організації «Об’єднання захисту громадян» (ОЗГ) – по вулиці Гоголя, неподалік Будинку Правосуддя. Руслан Мельник також є співзасновником ПП «Коваль ВН» разом із Оксаною Янковою, дружиною Михайла Козлова.

Нагадаємо, що вбивство Михайла Козлова сталося зранку 22 вересня в кафе на розі бульвару Шевченка та вулиці Байди Вишневецького. Пораненого бізнесмена привезли до відділення Третьої міської лікарні, але врятувати йому життя не вдалося.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вбивці Козлова тікали Дніпром: нові версії резонансу в Черкасах

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські артисти виступили для рятувальників на Донеччині (ВІДЕО)

Черкаський гурт “Крутий заміс”, солістом якого є пожежний-рятувальник з Чигирина відвідав колег з Донецької області. Про це пишуть на...

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x