НовиниОсвітаНа Черкащині показали розвалини маєтку польського магната

На Черкащині показали розвалини маєтку польського магната

-

- Advertisment -

У селі Ботвинівка Христинівського району Черкаської області знаходиться колишній маєток польського магната Даріуша Гуляницького. Будівлю звели у 1905 році. Про це повідомляє  Ruins на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Проте на сьогодні через 115 років від неї майже нічого не залишилося. Прогнила покрівля, двері і вікна вибиті, подвірря заростає деревами.

«Це той самий Даріуш, брат Івана Гуляницького, власника маєтку у сусідній Чайківці. Панич Даріуш володів 224 десятинами землі у Ботвинівці. Здається, він був справним і відповідальним господарем, адже за його часів у селі були і церква, і церковно-приходська школа, і, навіть, водяний млин», –  зазначається на сайті.

Панич Даріуш мав власну кузню та стрімголового коня.

Сайт vikka.ua вже розповідав про маєток і селі Чайківці, що на Уманщині. Він належав Івану Гуляницькому. Нині цей маєток також перебуває у жахливому стані. Там можна знімати фільми жахів.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Черкаська обласна прокуратура звернулася до суду, щоб врятувати останню чумацьку корчму в Україні. Власне, сама будівля розташована в селі Роги, Уманського району. Пам’ятка національного значення – чумацька корчма 18 століття – перебуває під охороною держави з 1979 року, проте на цей час так і не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
  • Архітектурне обличчя Черкас досить куце. Це визнають і історики, і краєзнавці і черкаські архітектори. На сьогодні Черкаси мають 8 пам’яток архітектури та ще три десятка історичних будинків, які зводилися 100 і більше років тому. Більшість із них перебувають у занедбаному стані.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На війні загинув старший сержант із Драбівщини

На війні під час виконання бойового завдання загинув старший сержант Віталій Герольд. Про це повідомила голова Драбівської громади Світлана...

На Черкащині фінішує посівна: що сіють аграрії у цьому році? (ВІДЕО)

На Черкащині фінішує посівна кампанія. Цьогоріч на Черкащині заплановано посіяти 443 тис. га ярих зернових і зернобобових культур. Інформує...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x