НовиниОсвітаНа Черкащині показали занедбану садибу, де можна знімати фільми...

На Черкащині показали занедбану садибу, де можна знімати фільми жахів

-

- Advertisment -

У мережі показали занедбану садибу  в селі Чайківка на Уманщині. Цій будівлі уже понад 100 років. Фото опублікували на сторінці  Ruins.

«У цьому маєтку, який було зведено у 1905 році, жив Іван Валентьевич Гуляницький. Що ми знаємо про Івана Валентьевича? Те, що він був поміщиком. Мав 350 десятин землі у Чайківці. А ще мав брата Дарія з маєтком у сусідній Ботвинівці», – значиться у повідомленні.

Будівля перебуває в аварійному стані. Cайт Бекет стверджує, що на базі колишньої садиби у 1921р була створена Чайківська агрошкола а у 1922р певний час у садибі був штаб Котовського. У 1935р замість школи у садибі відкрили сіротинець.

Сайт Україна.інкогніта зазначає, що стан будівлі – це жахливе видовище. Його можна спокійно знімати в якомусь американському хорорі, типу у компашки скінчився бензин, і вони випадково прибилися до цього зарослого деревами, бур’янами і лозою старого будинку.

Є інформація, що будинок був проданий за 1 млн грн «для розвитку зеленого туризму». Але на сьогодні там не ведуться жодні роботи. Будівля занепадає, а територія заростає зеленими насадженнями.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Черкаська обласна прокуратура звернулася до суду, щоб врятувати останню чумацьку корчму в Україні. Власне, сама будівля розташована в селі Роги, Уманського району. Пам’ятка національного значення – чумацька корчма 18 століття – перебуває під охороною держави з 1979 року, проте на цей час так і не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
  • Архітектурне обличчя Черкас досить куце. Це визнають і історики, і краєзнавці і черкаські архітектори. На сьогодні Черкаси мають 8 пам’яток архітектури та ще три десятка історичних будинків, які зводилися 100 і більше років тому. Більшість із них перебувають у занедбаному стані.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Панас
Панас
1 рік тому

Для чого їхати на Черкащину. У Києві, на вул. Алмаатинській, в кінці її, за школою, під лісом є ще кращий варіант

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

На Черкащині виявили браконьєра, який наловив риби на більш ніж пів мільйона гривень

Під час патрулювання прибережної зони річки Сула, у межах села Кліщинці, водний патруль виявив чоловіка, який здійснював незаконний вилов...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x