НовиниОсвітаНа Черкащині показали розвалини маєтку польського магната

На Черкащині показали розвалини маєтку польського магната

-

- Advertisment -

У селі Ботвинівка Христинівського району Черкаської області знаходиться колишній маєток польського магната Даріуша Гуляницького. Будівлю звели у 1905 році. Про це повідомляє  Ruins на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Проте на сьогодні через 115 років від неї майже нічого не залишилося. Прогнила покрівля, двері і вікна вибиті, подвірря заростає деревами.

«Це той самий Даріуш, брат Івана Гуляницького, власника маєтку у сусідній Чайківці. Панич Даріуш володів 224 десятинами землі у Ботвинівці. Здається, він був справним і відповідальним господарем, адже за його часів у селі були і церква, і церковно-приходська школа, і, навіть, водяний млин», –  зазначається на сайті.

Панич Даріуш мав власну кузню та стрімголового коня.

Сайт vikka.ua вже розповідав про маєток і селі Чайківці, що на Уманщині. Він належав Івану Гуляницькому. Нині цей маєток також перебуває у жахливому стані. Там можна знімати фільми жахів.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Черкаська обласна прокуратура звернулася до суду, щоб врятувати останню чумацьку корчму в Україні. Власне, сама будівля розташована в селі Роги, Уманського району. Пам’ятка національного значення – чумацька корчма 18 століття – перебуває під охороною держави з 1979 року, проте на цей час так і не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
  • Архітектурне обличчя Черкас досить куце. Це визнають і історики, і краєзнавці і черкаські архітектори. На сьогодні Черкаси мають 8 пам’яток архітектури та ще три десятка історичних будинків, які зводилися 100 і більше років тому. Більшість із них перебувають у занедбаному стані.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x