НовиниЧеркащинаКомунальники в Черкасах закладають алею на місці колишнього смітника...

Комунальники в Черкасах закладають алею на місці колишнього смітника (ФОТО)

-

- Advertisment -

Активні роботи з благоустрою місця, де донедавна були купи сміття. Однак усе – над водоводом, труби якого, як переконує один з міських обранців, можуть рвонути у будь-який момент. Саме так і просто зараз комунальне підприємство "ЧЕЛУАШ" закладає нову алею на вулиці Пастерівській. Відповідні світлини й побоювання щодо аварійності водогону на своїй сторінці у Facebook оприлюднив депутат міськради Олександр Радуцький. 

У коментарі сайту vikka.ua директор "ЧЕЛУАШу" Олексій Мельник пояснив необхідність створення такої зони відпочинку саме на тій ділянці Пастерівської між вулицями Чайковського та Гризодубової:

"Робиться це для того, щоб побороти той смітник, який протягом тривалого часу там був. Торік ми звідти майже щодня вивозили по 2-3 трактори сміття, яке наносять жителі навколишніх будинків, – пояснює комунальник. – Тому було прийняте рішення зробити там таку алейку, як на бульварі Шевченка. Плануємо поставити лавочки, посадити там саджанці – дерева, кущі. Тому що насправді в тому районі немає такого місця, де можна було б прогулятись, пройтись, посидіти. І разом з тим вирішуємо питання забруднення території. Адже, мабуть, в людей не підніметься рука виносити туди сміття чи паркувати авто на зеленій зоні". 
 

Усі роботи виконуються силами підрядника – приватного підприємства, яке уклало договір з комунальниками. При цьому, запевняє Олексій Мельник, з міського бюджету на створення нової алеї не витрачено жодної копійки. Разом з тим, нашим журналістам стало відомо: вартість робіт становить близько 500 тисяч гривень так званої "спонсорської допомоги" від одного з місцевих підприємств. 

Інформації ж про аварійний водовід у очільника "ЧЕЛУАШ" немає.

"Давайте не придумувати. У нас дуже багато аварійних мереж по місту, але це не означає, що не потрібно ремонтувати дороги чи робити благоустрій", – зазначив пан Мельник. 
 

Натомість такою інформацією володіють на "Черкасиводоканалі": там дійсно проходить водовід підприємства. Стан його труб, кажуть, такий же, як і в 99% усіх мереж Черкас. Щоправда, про будівництво алеї на тому місці директор підприємства Сергій Овчаренко почув від наших журналістів. 

"Що там будується – з нами не погоджували. Звичайно, треба погодження з нами, для того, щоб ми повідомили про можливі наслідки внаслідок пориву цієї водопровідної мережі. Щоб потім вони не пред’являли нам претензій", – розповів Сергій Володимирович.
 

Нині ж на місці колишнього стихійного смітника кипить робота: вузеньку, трохи більше одного метра, доріжку вимощують плиткою. Місцеві жителі вже міркують, як на цій стежині розминатимуться, наприклад, два дитячих візочки. І водночас нарікають: зелена зона тут буде межувати зі вщент розбитою дорогою вулиці Пастерівської, з ремонтом якої комунальники не поспішають.  

Як повідомляв сайт vikka.ua, поремонтувати дорогу в місті за всіма технологіями просять черкасці.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x