НовиниКриміналГрафіті, яке пошкодили кияни і черкащани, оцінили в 9...

Графіті, яке пошкодили кияни і черкащани, оцінили в 9 млн

-

- Advertisment -

На Київщині громадянинові, який у Гостомелі намагався викрасти графіті “Жінка в протигазі” всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі, повідомлено про підозру. Його звинувачують у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану. Про це повідомив сайт «Обозреватель».

Досудове розслідування за ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 185 КК України здійснює Бучанське райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури, повідомили у Telegram Офісу генпрокурора. За даними слідства, житель столиці вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами будинку роботу відомого художника, усвідомлюючи її цінність.

Зазначається, що киянин планував продати графіті, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Собі на допомогу чоловік залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив у тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу муралу.

“Після того, як частина стіни була зрізана разом із зображенням, підозрюваний обмотав її стрейч-плівкою з метою захисту від пошкоджень. Проте чоловік не встиг завантажити викрадене в автомобіль, оскільки був викритий співробітниками військової адміністрації”, – повідомили в ОГП.

Як повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, графіті Бенксі, яке намагалися викрасти, оцінили у 9 мільйонів. Нині підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо: 2 грудня стало відомо, що невідомі зрізали зі стіни будинку у Гостомелі малюнок, який створив відомий англійський андерграундний художник Бенксі. Поліція затримала групу із вісьмох зловмисників. Затриманим від 27 до 60 років, це мешканці Києва та Черкас.

Картину правоохоронці вилучили, а за фактом пошкодження майна розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, що серед тих, хто демонтували картину Бенксі, були і черкащани. Серед них – черкаський художник Олександр Дувінський. Він розповів, що картина не була пошкоджена. Демонтували зображення свідомо, фіксуючи все на камеру.

Читайте також на сайті vikka.ua

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x