НовиниОсвітаЧоловік, який зрізав графіті Бенксі, у Черкасах протестував проти...

Чоловік, який зрізав графіті Бенксі, у Черкасах протестував проти фонтану

-

- Advertisment -

Черкаський художник Олександр Дувінський, який є фігурантом справи про вандалізм із графіті відомого митця Бенксі в Гостомелі, розповів, що картина не була пошкоджена. Демонтували зображення свідомо, фіксуючи все на камеру. Про це він розповів на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».

Він зазначив, що зображення нанесене на стіні будинку, який планують демонтувати у грудні. «Тому другого грудня графіті було без ушкоджень демонтовано та ретельно запаковано.  Робота проводилася публічно та фільмувалася. Організовано було людиною з бездоганною репутацією», – розповів Олександр Дувінський.

Нагадаємо, що минулого тижня в Гостомелі були затримана група людей, серед яких троє черкащан, які демонтували зі стіни будинку графіті всесвітньо відомого митця Бенксі. На цій картині зображена жінка в халаті і з вогнегасником.

Поліція вилучила зрізаний графіті і нині він зберігається в кімнаті речових доказів місцевого відділку. За даними правоохоронних органів, до складу групи із 8 осіб входили 3 жителів Черкас.

За інформацією сайту «КП в Україні»,  жителі Гостомелю раніше обговорювали, що зробити із малюнком, щоб зберегти його. Версія засклити цю частину фасаду, щоб графіті не постраждало від негоди та від рук вандалів, вважалася найоптимальнішою.

Навряд чи вандали отримають серйозне покарання: малюнок Бенкс не був зафіксований як культурна цінність. А за псування фасаду будівлі загрожує максимум штрафу.

Всього Бенксі залишив сім робіт у Києві та області. Художник підтвердив їхнє авторство, опублікувавши ролик в Інстаграм.

Власне, сам черкаський художник Олександр Дувінський відомий своєю епатажністю і справедливістю. У листопаді 2016 року він облив червоною фарбою фонтан із дельфинами і оголеними хлопчиками, який хотіли встановити на площі перед Центром дитячої та юнацької творчості. Це він зробив на знак завищеної вартості і неестетичності.

 На обурливі закиди містян: “Навіщо ви це робите?”, він відповідав: “Вам подобається зоофілія?”

– 21 століття… Не було ні ренесансу, ні модерну нічого такого!? – обурюється Дувінський. – Найголовніше в іншому. Ми зі складнощами збираємо гроші для поранених. А на фоні війни у нас відбувається така погань. Нехай фонтан коштує 120 тисяч. Але не коштує прокладка комунікацій 280 тисяч. Я сам іноді займався будівництвом, тому прекрасно розумію, як можна “гратися” з кошторисом.

Після цієї акції Дувінський провів кілька годин у відділку поліції, а фонтан таки демонтували.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • З однієї кімнати – у чотири. Черкаський археологічний музей Середньої Наддніпрянщини незабаром святкуватиме новосілля. На сесії Черкаської міської ради депутати передали музею приміщення колишнього КСН у центрі міста.
  • 29 листопада черкаські слідчі спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали голову військово-лікарської комісії. Чоловік отримав гроші за підроблення медичної довідки про обмежену придатність до військової служби.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Сьогодні в Черкасах за деякими адресами не продаватимуть воду

Сьогодні, 24 квітня, продаж води з автоцистерни не буде здійснюватися за деякими адресами. Про це повідомляє пресслужба КП "Черкасиводоканал". Через...

Помутніння неба та «брудні дощі»: на Черкащину принесло пил із Сахари

На Черкащині наразі спостерігається помутніння неба та дощі, які можуть забруднити автомобілі та одяг. Це через транспортування пилу з...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x