НовиниЕкс-регіонал Олійник оскаржує закон про люстрацію суддів

Екс-регіонал Олійник оскаржує закон про люстрацію суддів

-

- Advertisment -

Депутати із опозиції вважають незаконним висновок люстраційного комітету, за яким потрібно люструвати українських суддів, пише "Левий берег". Видання оприлюднює текст звернення до Конституційного суду з підписами 76 нардепів, які просять визнати неконституційним закон "Про відновлення довіри до судової системи України".  З-поміж підписантів звернення є і нардеп Володимир Олійник.

Ухвалений Верховною Радою восьмого квітня документ передбачає низку підстав, за якими потрібно перевірити суддів. Провести перевірку мала тимчасова слідча комісія, до складу якої увійшли представники Верховного суду, Верховної Ради та уповноваженого з питань антикорупційної політики.

Однак 76 депутатів вважають: цей закон не відповідає Конституції.

– Фактично створюють орган, який нікому не підпорядковується й має повноваження Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Згідно Конституції України й законодавства, тільки Вища рада юстиції і Вища кваліфікаційна комісія суддів України  мають повноваження здійснювати дисциплінарне провадження стосовно суддів, у тому числі розглядати питання про порушення присяги, – йдеться в документі.

Подписали звернення депутати Партії регіонів, Компартії, групи "За мир і стабільність", позафракційні. Серед них, зокрема, Дмитро Добкін, Сергій Ківалов, Михайло Чечетов, Юрій Воропаєв, Володимир Олійник, Микола Левченко та Петро Симоненко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x