НовиниПогода на Черкащині буде спекотною і сприятиме збиранню врожаю

Погода на Черкащині буде спекотною і сприятиме збиранню врожаю

-

- Advertisment -

Із 25 липня на Черкащині прогнозують встановлення сухої та спекотної погоди. Стовпчики термометрів вдень сягатимуть +34º. Про це повідомляє прес-служба ОДА з посиланням на обласний центр гідрометеорології.

На території області вже два тижні утримується підвищений температурний фон. Минулих вихідних середньодобова температура становила +22-23°, що на 2-3° вище кліматичної норми. Але денний максимум не перевищив +27-29°, лише в Чигиринському районі зафіксували спеку до +30°.

Внаслідок впливу атмосферних фронтів циклонів із північного та південного сходу в Золотоніському районі за дві доби випало 63,6 мм опадів, що відповідає 80 % місячної норми. Зливи супроводжувалися небезпечним явищем погоди – сильним шквалистим вітром до 20 м/с та градом, діаметром 9 мм. Такі погодні катаклізми стали причиною вилягання посівів сільгоспкультур на полях, що значно ускладнює  збирання урожаю. Проте умови для формування врожаю пізніх культур цілком сприятливі. Значна кількість опадів випала  у Канівському районі – 10,1 мм, у Жашківському – 9,8 мм та Смілянському – 8,7 мм. На решті території області дощі були невеликими – від 1 до 6 мм.

У Чигиринському районі зберігається 5 клас пожежної небезпеки, що у півтори рази перевищує надзвичайний показник. Тому слід бути обережними з вогнем під час відпочинку на природі, бо саме в Чигиринському районі багато лісів. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x