НовиниЧеркащинаДержава нарешті отримала 194 млн за проданий спиртзавод на...

Держава нарешті отримала 194 млн за проданий спиртзавод на Черкащині

-

- Advertisment -

Фонд державного майна перерахував до держбюджету 194,4 млн грн від приватизації Косарського спиртзаводу в Черкаській області, аукціон з продажу якого відбувся у листопаді 2021 року. Про це повідомляє сайт «Ліга бізнес» із посиланням на пресслужбу ФДМ.

У ході торгів ціна за актив зросла в 3,3 раза до 162 млн грн (без ПДВ), або 194,4 млн грн з ПДВ. Переможцем аукціону стала компанія “Агрофірма імені Горького”, яка входить до агрохолдингу Ristone Holdings, засновником та бенефіціаром якої вказано колишнього народного депутата Вадима Нестеренка.

Після аукціону переможець подав позов до суду. Компанія аргументувала це тим, що нібито ФДМ не повідомив про недоліки майна спиртзаводу, які могли перешкодити переможцю повноцінно використати підприємство.

Після завершення торгів з’ясувалося, що половина ємностей на підприємстві зайнята спиртом (близько 300 000 тонн), а колишній власник заводу “Укрспирт” стверджував, що їм нікуди вивезти цей спирт. При цьому Фонд держмайна не міг вносити зміни до типового договору та додати зобов’язання щодо вивезення спирту, пояснювала керівний партнер Національної електронної біржі Євгенія Божко.

На початку травня 2023 року Господарський суд Києва врахував результати судової експертизи та відмовив позивачу у задоволенні позову.

Косарський спиртзавод було збудовано ще у 1872 році та модернізовано у 2019 році. Його комплекс складався з 1363 об’єктів: будівель, обладнання, рухомого та іншого майна. Загальна площа всіх будівель та споруд становить 22 251,6 кв.м.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x