НовиниЧеркащина194 млн за Косарський спиртзавод не заплатили: йдуть суди

194 млн за Косарський спиртзавод не заплатили: йдуть суди

-

- Advertisment -

У листопаді 2021 року держава продала Косарський спиртзавод, що розташований на Черкащині, за рекордні 194 млн. грн. Під час аукціону стартова ціна зросла у чотири рази. Фонд держмайна України заявив про «ефективну приватизацію» і рекордну ціну, інформує сайт vikka.ua.

Проте майже за 1,5 роки жодна копійка за продаж обєкту до бюджету не надійшла. Справа щодо приватизації слухається в Київському господарському суді. Суд заборонив вчиняти будь-які дії допоки справа не буде розглянута по суті.

Вже після продажу Косарського спиртзаводу з’ясувалося, що на його території стоять ємкості із спиртним. Самі цистерни, які і їхній вміст, заарештовані в рамках кримінального провадження. Нині цю кримінальну справу розглядає Кропивницький суд.  Фонд державного майна України не зміг вивести спирт. Що і стало основним «камінцем спотикання» у процесі приватизації найбільшого державного спиртзаводу України.

Переможець аукціону – дніпропетровська компанія «Агрофірма ім Горького» – через суд заборонила Фонду держмайна вчиняти будь-які дії. Таким чином процес приватизації завис на етапі – «укладання угоди».

Справа в суді слухається з листопада 2021 року. ТОВ «Агрофірма ім. Горького», що належить колишньому нардепу Верховної Ради Вадиму Нестеренку, має намір через суд зменшити суму вартості Косарського спиртзаводу. Адже через ємкості із заарештованим спиртом не можливо розпочати технологічний процес.

Нині суддя запросила експерта, який має визначити, чи впливає спирт в ємкостях на технологічний процес виробництва. Експерт має надати свої висновки до кінця лютого поточного року. Після цього справа продовжить слухатися у судді.

Коли саме завершиться приватизація Косарського спиртзаводу, поки що невідомо. А тим часом ні власник не може розпочати роботи, ні держава не може отримати майже 200 млн в бюджет.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • У 2022 році, а також на цей рік міська влада Черкас надала армії і її підрозділам понад 600 млн грн.
  • Придбати 25% державних акцій «Черкаського заводу телеграфної апаратури» за 5 млн грн не знайшлося бажаючих. На аукціон не подався жоден учасник. Тому держава удвічі зменшила ціну
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x