НовиниЧеркащинаКосарський спиртзавод не можуть приватизувати через … спирт

Косарський спиртзавод не можуть приватизувати через … спирт

-

- Advertisment -

У покупця Косарського спиртзаводу виникли проблеми із приватизацією об’єкту. Причина – наявність в ємкостях спирту, який арештований із 2012 року. ДП «Укрспирт» не може вивести 300 тис. літрів спирту, а покупець не в змозі укласти договір купівлі і перерахувати кошти до бюджету. Про це розповіла на своїй сторінці в мережі Фейсбук управляючий партнер Національної електронної біржи Євгенія Божко.

У конкурсі на приватизацію Косарського спиртзаводу перемогла “Агрофірма імені Горького”. Однак компанія не може підписати договір про купівлю активу, оскільки вже після завершення торгів з’ясувалося, що половина ємностей на підприємстві зайнята спиртом. За словами Євгенії Божко, ДП Укрспирт, стверджує, що їм нікуди вивезти цей спирт, Фонд держмайна не може вносити зміни до типового Договіру та внести зобов’язання щодо вивезення спирту.

«І в результаті ми маємо абсурдну ситуацію – найдорожчий спиртзавод у системі підвис незрозуміло на який проміжок часу, Клієнт не може вступити в права та розпочати виробництво, держава не може отримати гроші до бюджету та зняти з себе зобов’язання щодо утримання цього заводу. При цьому рішення лежить на поверхні – вивезення 300 тис. літрів спирту задля наповнення бюджету на 200 млн», – написала Євгенія Божко.

В аукціоні на придбання Косарського спиртзаводу боролися вісім учасників. Ціна лоту зросла з 49 млн. грн., до 162 млн без ПДВ або 194,4 млн. грн. з ПДВ. І це, як запевняють експерти, рекордна ціна продажу спиртзаводу за весь період приватизації ДП «УКРСПІРТ» (попередній максимум ціни склав – 108 млн. грн. без ПДВ).

Як повідомляв сайт vikka.ua, утридорога: Косарський спиртзавод купив екс-нардеп

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x