НовиниЧеркасиСправедливий суд: хто з черкащан може безоплатно отримати правову...

Справедливий суд: хто з черкащан може безоплатно отримати правову допомогу?

-

- Advertisment -

Із 2011 року в Україні діє закон, що регулює надання громадянам безоплатної правової допомоги. Йдеться про забезпечення рівних можливостей доступу до правової інформації та правосуддя.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

У Черкасах діє місцевий Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, безпосереднім завданням його є надання громадянам юридичних послуг, що на сьогодні є задоволенням доволі недешевим. Про право на справедливий суд кожному, хто потребує такої можливості, у студії програми “Актуальна розмова” розповіла директорка закладу Ірина Мостова.

— Наш Центр безкоштовно забезпечує нашим клієнтам доступ до правової інформації, консультує з юридичних питань, допомагає у вирішенні правових проблем та складенні документів непроцесуального характеру. У разі потреби — надає і вторинну правову допомогу: здійснює представництво громадян у суді та допомагаж у складенні документів процесуального характеру, — розповідає пані Ірина.

У Центрі є можливість скористатися й адвокатськими послугами. За словами Ірини Мостової, усього в системі задіяні понад 20 адвокатів, які працюють із Центром на договірних відносинах і надають послуги клієнтам.

Як пояснює пані Ірина, безоплатні правові послуги — це, по-перше, альтернатива для тих, хто фінансово не може собі це дозволити. Крім того, часто клієнти не мають і фізичної можливості самостійно захищати себе в суді. Тож завдяки Центру мають змогу забезпечити своє право на справедливий суд.

За словами директорки Центру, безоплатна правова допомога від держави передбачена тільки для певних категорій населення, коли йдеться про захист прав громадян у суді.

— Отримати первинну правову допомогу можуть усі, хто цього потребує (це надання інформації й консультування, допомога у складенні документів непроцесуального характеру). Якщо в ході спілкування з клієнтом з’ясовується, що людина потребує представництва інтересів у суді і проблему можна вирішити тільки так — тоді можна отримати і вторинну правову допомогу. Так, суб’єктами права на безоплатну правову допомогу є визначені законом категорії осіб: діти; малозабезпечені громадяни; внутрішньопереміщені особи; ветерани й інваліди війни; люди, які постраждали від домашнього насильства тощо. Тобто йдеться про так звані соціально вразливі верстви населення, — пояснює Ірина Мостова.

Більше про особливості безоплатної правової допомоги — у повному випуску програми:

YouTube player

Читайте також: «Черкасам потрібна стратегія розвитку індустріального потенціалу», — Ільченко (ВІДЕО).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x