НовиниЧеркаси«Черкасам потрібна стратегія розвитку індустріального потенціалу», — Ільченко (ВІДЕО)

«Черкасам потрібна стратегія розвитку індустріального потенціалу», — Ільченко (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Наявний потенціал Черкас не використовується сповна. Таку думку в ефірі програми «Четверта влада» озвучив місцевий підприємець, засновник «УКРАВІТ САЙЕНС ПАРК», координатор діяльності Агенції регіонального розвитку Черкаської ОВА Віталій Ільченко.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

За його словами, нереалізований потенціал Черкас видно навіть по забудові, бо навіть нова вона тут — як чеський проєкт у Радянському Союзі.

— Але основне ж — не забудова, а інфраструктура. Треба створювати індустріальні парки й розвивати промисловість. Для цього в Черкасах має бути сформований кластер діючих підприємств, далі — належно нагалоджена співпраця з вишами. Не так, як зараз — у плачевному становищі, а з розумінням, що випускники працюватимуть на цих підприємствах. Тож і стратегія розвитку міста має бути зосереджена на тому, що тут має формуватися бізнес, який функціонуватиме впродовж багатьох років. Потрібно розвивати підприємства, що працюють у певній індустрії, а ті, відповідно, будуть драйверами економіки й підтягуватимуть середній бізнес, — запевняє Ільченко.

На думку засновника «УКРАВІТ САЙЕНС ПАРК», для такого поступу Черкасам потрібна стратегія розвитку індустріального потенціалу. Після цього, певен Віталій Ільченко, вже можна планувати далі.

— Коли розумітимемо, що ці підприємства розвиватимуться, їх більшатиме — тоді вже можна будувати сотні тисяч метрів квадратних житла. Адже люди приїздитимуть туди, де буде робота й де місто розвиватиметься. Зараз же Черкаси для багатьох — це «виріс і поїхав кудись», — каже Ільченко.

На його думку, нинішні концепції розвитку міста — просто як політичне гасло, насправді ж вони потребують зважених кроків й узгодження з місцевим бізнесом. І за це не мають братися люди, які не працювали в системному бізнесі.

— Те ж стосується й нинішніх стратегій післявоєнного розвитку України. До цієї роботи так само треба залучати багато фахівців. При цьому варто розуміти, що кожна стратегія розвитку країни починається зі стратегії розвитку регіонів, — говорить підприємець.

Детальніше — у повному випуску програми:

YouTube player

Читайте також: Ігор Табурець відвідав підприємство, яке переїхало на Черкащину з Луганської області.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x