НовиниЧеркасиЧеркаський забудовник прокоментував «повернення державі» планетарію

Черкаський забудовник прокоментував «повернення державі» планетарію

-

- Advertisment -

Повного тексту рішення суду про «повернення будівлі планетарію» ще не має. Воно буде оприлюднене 20-го серпня 2023 року. Про це розповів черкаський забудовник один із співзасновників компанії «Надія» Андранік Казарян. Нагадаємо, що Черкаська прокуратура повідомила, що в суді домоглася повернення будівлі у власність державі.

«Саме тоді буде зрозумілим, яким чином будівлю, яку ми законно придбали три роки тому, треба передати державі, зокрема Кабінету Міністрів України. Більше того, ми готуватимемо апеляцію і пройдемо всі суди – аж до Верховного Суду України», – розповів в коментарі сайту vikka.ua Андранік Казарян.

Він також зазначив, що його компанія не мала намір будувати тут житловий будинок. Була пропозиція до архітекторів розробити дизайн-проекти. Один із таких проектів запропонував архітектор Віталій Солодкий. За цим проектом над старою будівлею планетарію надбудовувалося кілька поверхів. Проте жоден із проектів не був схвалений.

Від цього проекту, який запропонував архітектор Віталій Солодкий, забудовник відмовився.

«Ми мали намір замінити покрівлю, адже вона перебуває в аварійному стані. Там перегнили балки перекриття. Без капітального ремонту будівля завалиться», – зазначив забудовник.

Він не розуміє, чому саме в даному випадку прокуратура вирішила судитися, а суд передав планетарій державі. Адже громадська організація, якій належало чимало обєктів по всій України, продавала свої обєкти. І там ніяких проблем не було.

Він не розуміє, чому прокуратура відреагувала саме зараз. Адже будівля міняла власників двічі: перший раз у 2011 році. У 2017 році громадськість Черкас уже намагалася повернути будівлю планетарію до міської чи державної власності. Проте тоді це зробити не вдалося.

Черкаський планетарій належав громадській організації «Знання України». У 2020 році будівля була про дана підприємству, співвласником якого є Андранік Казарян.

Будинок Черкаського планетарію збудований ще в середині 1870 років місцевим заможником Федіром Лисаком, в якому в різні періоди розташовувалися класична міська чоловіча гімназія, міська дума, бібліотека, приватна зуболікарня, корпус шляхобудівного технікуму, Будинок політосвіти, лекторій.

З 1960 року в будинку відкрився один з шістьох, які є в Україні, планетарій.

Останні кілька років планетарій не працював. Площі здавалися в оренду. У 2016 році під час одного із рейдів поліція виявила в планетарії молодиків, які вживали наркотики. Загалом тоді затримали 8-ох молодиків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
3 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ігор
Ігор
9 місяців тому

Проект надбудови просто СУПЕР !!!! Молодець АРХІТЕКТОР!!! На старе гниле навалити кучу цегли,бетону і скла!!!! і зносити не треба, саме завалиться!!!

Ігор
Ігор
9 місяців тому

Як цей стиль називається, пане архітектор Віталій Солодкий???

ШАРА
ШАРА
9 місяців тому

ВСЕ МАЛО КОЛИ ВЖЕ ВИН НАЖРЕТЬСЯ???

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квадроцикл, криптовалюта, автомобілі: що задекларували черкаські депутати від «ЄС»

Земельні ділянки, автомобілі, криптовалюта, квадроцикл, зарплати і доходи від бізнесу. Що задекларували  черкаські депутати із фракції “Європейська Солідарність“ у...

Депутат із Черкащини заявив, що тарифи на електроенергію зростуть: якою буде ціна

З 1 червня тарифи на електроенергію для населення, ймовірно, зростуть до 4,5-5 грн/кВт. Зараз в уряді активно обговорюють це...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

3
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x