НовиниЧеркасиВласник черкаського планетарію відреагував: готеля-бутіка не буде

Власник черкаського планетарію відреагував: готеля-бутіка не буде

-

- Advertisment -

Власник  будівлі колишнього планетарію у Черкасах відреагував на бажання прокуратури Черкаської області забрати приміщення до державної власності. Андранік Казарян підтвердив, що надійшов позов від прокурорів і нині його вивчають юристи.

Нагадаємо, що прокуратура Черкаської області звернулася до суду, аби забрати до державної власності будівлю колишнього планетарію. Вони вважають, що продаж будівлі, яка відбулася у серпні 2022 року, є незаконною.

За словами Андраніка Казаряна, він готовий відстоювати право на будівлю в суді. Він не розуміє, чому прокуратура відреагувала саме зараз. Адже будівля міняла власників двічі: перший раз у 2011 році. У 2017 році громадськість Черкас уже намагалася повернути будівлю планетарію до міської чи державної власності. Проте тоді це зробити не вдалося.

Щодо проектів реконструкції, то від грандіозних планів із добудовою поверхів довелося відмовитися.

«Ті два проекти реконструкції будівлі, які запропонували архітектори (бутік-готель – автор.), нас не влаштували. Тому будемо розглядати інші варіанти. Утримувати такі будівлі, яким понад 100 років, дуже важко. Там перекриття дерев’яне і балки вже давно аварійні», – говорить власник.

Будинок Черкаського планетарію збудований ще в середині 1870 років місцевим заможником Федіром Лисаком, в якому в різні періоди розташовувалися класична міська чоловіча гімназія, міська дума, бібліотека, приватна зуболікарня, корпус шляхобудівного технікуму, Будинок політосвіти, лекторій.

З 1960 року в будинку відкрився один з шістьох, які є в Україні, планетарій.

Прокурором встановлено, що приміщення планетарію було у користуванні однієї із колишніх загальносоюзних громадських організацій, щодо майна яких з набуттям Незалежності України, Верховною Радою України прийнято рішення про його належність до державної власності. Водночас за відсутності рішення уповноважених державних органів про приватизацію державної власності приміщення планетарію на підставі договору купівлі-продажу, укладеного в серпні 2022 року, зареєстровано за приватним підприємством.

Останні кілька років планетарій не працював. Площі здавалися в оренду. У 2016 році під час одного із рейдів поліція виявила в планетарії молодиків, які вживали наркотики. Загалом тоді затримали 8-ох молодиків.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x