додому Новини Безпека Черкаські волонтери показали як плетуть основи для маскувальних сіток (ВІДЕО)

Черкаські волонтери показали як плетуть основи для маскувальних сіток (ВІДЕО)

0

Різних розмірів, кольорів, але для одного завдання — захистити наших захисників, з такою місією працюють черкаські волонтери, які плетуть основи для сіток. Як саме це роблять, вони розповіли журналістам vikka.ua.

Черкащанка Стелла плете основи для маскувальних сіток вже більше року. Каже така робота не складна, проте займає багато часу.

“Десь витрачається на це заняття 4-5 годин в день, тому шо більше руки не витримують. За годину, ось як у мене, можна сплести 4 рядочка, це тільки для рядочка, а їх ось на кікімору треба 90 рядочків”, – каже волонтерка Стелла Іванівна.

Розпочали плести такі основи волонтери більше року тому. Спочатку війни до них доєднувалися активно. Проте зараз кількість охочих зменшилося, зізнається волонтерка Наталія.

YouTube video player

“У нас спочатку не дуже сильно виходило, але зараз ми молодці. Нас не так багато, ми всіх запрошуємо, ми всіх навчаємо, бо це дуже важлива справа. Не вистачає маскувальних сіток. До нас дуже багато людей приходило, не всі зможуть це робить, але це не так складно”, – каже волонтерка Наталія Лисенко.

До справи долучаються не лише черкащани.

“Була у нас переселенка з Миколаєва, вона повернулася додому. Але вона продовжує плести сітки. Вона нам передає новою поштою. У нас є переселенець Юрій Володимирович, він до нас долучився”, – додає Наталія.

Виготовляють такі сітки різних розмірів. Все залежить від їх майбутнього призначення: для виготовлення маскувальних костюмів чи накриття на техніку.

“Залежить від ширини оцього скельця. Оце скельце два сантиметри, це на маскувальну сітку основа йде. Тут трішки свій процес, тут своя робота мілка. Отут осьо в нас 4 сантиметри — 5 сантиметрів в нас скельце”, – розповідає волонтерка Стелла.

Коли плетуть сітки, варто берегти руки, каже Стелла, бо нитки травмують шкіру.

“У всіх проблеми трішки є. Ось я зробила певну приспособу. Ось ця нитка травмує мізинчик. Для цього треба трошки практику мать”, – пояснює Стелла Іванівна.

Але на такі проблеми, зізнаються, уваги не звертають. Бо ж важливіше — допомогти захисникам.

Волонтерка Лілія Скринник каже: “Процес не складний, а якщо ще подумать для кого це ми робимо, то це вобще не процес. Це просто радість, що ми можемо хоть щось допомогти дітям своїм, які на передовій”.

 

Читайте також:

На Черкащині тримається сильна посуха. Чи зміниться кліматична ситуація цього тижня, повідомив керівник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version